Üniversitedeki şoför bilgisayar işletmeni nasıl olur?

10/01/2010 22:32:00
Yazdır

Soru

Ben üniversitede şoför (GİH) olarak çalışmaktayım. Ayrıca bilgisayar işletmeni sertifikası aldım. Daha önceki çalıştığım kurumlarda 13 yıllık bir bilgisayar tecrübem var. Çalıştığım üniversitede bilgisayar işletmeni kadrosuna atanmak için dilekçe vereceğim. Bu durum kurumun inisiyatifindemidir? nasıl bu kadroya geçebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar

Cevap

Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının idari hizmetler grubunu düzenleyen (f) bendi şu şekildedir:

" f) İdari Hizmetleri Grubu;
1) Ayniyat Saymanı, Sıhhi Malzeme Saymanı, Sayman,
2) Memur, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Santral Memuru, Daktilograf, Sekreter, Veznedar, Satınalma Memuru, Ayniyat Memuru, Yurt Yönetim Memuru, Tahsildar, Mutemet, İkmal Malzeme Sorumlusu, Raportör, Şoför, Koruma ve Güvenlik Görevlisi."

Buna göre şoför ile bilgisayar işletmeni aynı gruptadır, yani görevde yükselme ksapmında değildir. Diğer taraftan, "Görevde yükselme sınavı sonucu atanacaklarda aranacak özel şartlar" başlıklı 8. maddesi (k) beniden Bilgisayar İşletmeni kadrosuna atanabilmek için "1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak" şartı getirilmiştir.

Buna göre lise mezunu olan bir şoför, üniversitede Rektör uygun görmesi ile bilgisayar işletmeni olabilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam