Pazar günkü KPSS testlerine girmek, KPSS ana puanını etkiler mi?

10/03/2010 01:55:00
Yazdır

Soru

Merhaba,benim size bir sorum olcaktı.Ben iktisat bölümü son sınıf öğrencisiyim.Kpps ye girip genel kültür genel yetenek testlerini cevaplayıp pazar günkü oturuma da katılıp iktisat, işletme, maliye testlerini de cevaplamam da sakınca var mı?Eğer pazar günkü oturumdan iyi sonuç alamazsam bu dier bölümü etkiler mi? Bu sorularımı cevaplayıp beni aydınlatırsanız çok sevinirim.En kısa sürede cevabınızı bekliyorum...

Cevap

1- KPSS B Grubu atamalarında sadece Cumartesi sabah yapılan genel kültür ve genel yetenek testi dikkate alınmaktadır. Lisans mezunları için KPSS3 puanı kullanılmakta olup, bu puanın oluşması için Genel Kültür ve genel Yetenek testinin cevaplandırılması yeterlidir.

2- Pazar günü yapılacak sınavdaki testleri almanız ve cevaplandırmanız, KPSS3 puanınızı etkilemez. Bu testleri cevaplamanız sadece, müfettiş, uzman ve denetmen yardımcısı alımlarında kullanılacak puanın oluşmasını sağlayacaktır.

3- Sorunuzda yok ama belirtmekte fayda var. Cumartesi günü yapılacak olan yabancı dil tesitinin de KPSS3 puanının oluşmasına etkisi bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam