Kültür Turizm'de uzman yardımcısı olmak istiyorum, hangi testleri çözmeliyim?

28/04/2010 00:10:00
Yazdır

Soru

Bi soru sormak istiyordum. ben eğitim fakültesi görsel sanatlar öğretmenliği mezunuyum. kpss ile kültür bakanlığında uzman yardımcılı kadrosuna başvurmak istiyorum. kpss de hangi oturumlara girmeliyim. ve kaç puan almam gerekli. cvbınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Cevap

Bu şekilde bir soru için memurlar.net'in iki ayrı alanında araştırma yapmak gerekmektedir. Önce ilan.memurlar.net servisinden eski bir Kültür ve Turizm Uzman yardımcısı ilanı bulunmalıdır. Son ilan 7 Ocak'ta yayımlanmıştır. Bu ilana göre KPSS8 puanı esas alınmıştır.

KPSS8 puanının hangi anlama geldiğine bakmak için 2008 KPSS sınav kılavuzuna bakılmalıdır. Tüm Özel Dosyaların, 2008 bölümünde "2008 KPSS Lisans Sınavı" adlı alt özel kategoride 2008 sınav kılavuzu yer almaktadır. Bu kılavuzun son sayfalarında, KPSS8 puanının oluşumuna; GY %40, GK %40 ve yabancı dil %20 oranında etki yapmaktadır.

Bakanlık daha sonra bu sınav puanını değiştirebilir. Ama değiştirmez ise bugün itibariyle sadece GY, GK ve yabancı dil testlerini almak yeterlidir. Ancak uzman yardımcısı gibi kariyer mesleklere girmek isteyenlerin mutlak surette Pazar günkü oturumlara da katılmaları yararlarına olacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam