Memur olsam, 2010 yılı KPSS ile yeniden KPSS tercih işlemlerine katılabilir miyim?

17/05/2010 00:59:00
Yazdır

Soru

Benim sorum KPSS atamasina yönelik olacaktı. Ben bir mühendisim ve 2008 KPSS puanimla 4001 kotlu (her hangi bir lisans mezunu olmak) bölümlerini tercih etmek istiyorum. Böyle bir bölümü kazanirsam 2010 da yapilacak KPSS den alacagim paunla yeniden tercih yapmamda bir sıkıntı yaşarmıyım. Özetlersem ben KADROLU bir pozisyona atansam ve o kuruluşda hala çalışıyorda olsam; YENİ yapılacak olan 2010 KPSS sınavından en yüksek pauanı da alsam, memur olarak çalıştığım için tercih yapamacağım söyleniyor bu doğrumu? Kısaca Her yeni sınavdan aldığım yeni paun bana tekrar tercih hakkı vermiyormu?

Cevap

Hali hazırdaki Devlet Personel Başkanlığı görüşüne göre, memur olarak çalışanlar da KPSS'ye girebilmektedir. (Sadece MEB, çalışan memurlar, KPSS tercihiyle yerleştiğinde atamalarını yapmamaktadır. Diğer kurumlar ise DPB görüşüne göre hareket etmektedir.) Memur olan kişi, 2010 KPSS puanıyla yeniden bir memur kadrosuna yerleştiğinde, çalışmış olduğu kurumdan muvafakat alarak geçiş yapabilir. Çalıştığı kurum muvafakat vermez ise memur kadrosuna geçiş yapamaz.

Ancak, bu muvafakat durumu sadece memurdan memur kadrosuna nakil için söz konusudur. KPSS tercih kılavuzunda, 399'a tabi sözleşmeli personel kadroları da yer almaktadır. Memur kişi, 2010 KPSS puanıyla sözleşmeli bir pozisyona yerleşirse bu kez muvafakat almasına gerek yoktur. İstifa ederek geçiş yapabilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam