KPSS'ye önlisans düzeyinden gireceğim. 1 Temmuzda lisanstan mezun oldum. Sorun olur mu?

26/07/2010 00:46:00
Yazdır

Soru

2004 yılı konya selçuk ünüversitesi meslek yüksek okulundan mezun oldum ve diplomamı aldım. Buna dayanarak kpss önlisans sınavına kayıt yaptırmıştım, bu arada açık öğretim fakültesi işletme böümü 4. sınıf öğrencisiydim. ancak 01.07.2010 tarihi itibariyle işletme bölümünü bitirdim. yani lisans mezunu olmuş oldum. Şu anda elimde hem önlisans hemde lisans diploması oldu. Bu durumda önlisasn sınav sonucuna göre herhangi bir yere yerleştirme olursa ne gibi sorun yada sorunlarla karşılaşırım.. Bu kanuda bana yardımcı olursanınz çok sevinirim, Bu konudan dolayı kafam karışık oldugundan da kpss ye hazırlanayımmı hazrlanmayımmı bilemiyorum. mailimi okudugunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap

2010 KPSS Lisans sınav kılavuzunda

"2010-KPSS LİSANS’a son başvuru tarihi olan 21 Mayıs 2010 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar. Bir adayın hem 2010-KPSS Lisans’a hem de 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a katılması mümkün değildir. 2010-KPSS Lisans’a başvurmuş adayların 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Buna göre, özellikle halen bir lisans programında okumakta olan ve 21 Mayıs 2010 tarihinden sonra mezun olacak adayların 2010-KPSS’ye hangi düzeyde gireceklerine karar verirken bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir."

açıklaması yer almaktadır.

Bu açıklamaya göre lisanstan girmenin zorunlu olduğu tek durum, lisansa başvuru tarihi itibariyle lisans mezunu olmanızdır. Bu tarihlerde mezun olmadığınız için sınava önlisans düzeyinde girmenizde bir sorun bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam