Sözleşmeli personelin intibakı olur mu?

01/11/2010 00:22:00
Yazdır

Soru

Bazı mahkeme kararları kurumumuza ulaşmak ve bu kararlarda sözleşmeli personele intibak yapılması istenmektedir. Böyle bir şey olur mu?

Cevap

Memurlar.net'e ulaştırılan bazı mahkeme kararlarında da, hakimlerin, 4/B'li personel için 657 sayılı Kanunda yer alan intibak hükümlerine atıfta bulunarak yapılan üst öğrenim için intibak yapılması gerektiği yönünde kararlar çıkmaktadır.

Oysaki, intibak yapılmasının temel kuralı devlet memuru olmak ve bir üst öğrenimi bitirmektir. Sözleşmeli personel Devlet memuru değildir ve bu sebeple intibak yapılamaz.

Sadece sözleşmeli personelin ücretinde, eğitim durumu ve hizmet yılı esas alınmak suretiyle değişiklik yapılabilmektedir. Yani kişinin eğitim durumu ve hizmet yılı değişmesi halinde ücreti değiştirilebilmektedir. Örneğin, hizmet süresi 5 yılı aşan sözleşmeli personele ücret skalasında bir üst guruba yükseltilmektedir. Aynı şekilde orta öğretim mezunu hemşire ön lisans veya lisans ögrenimi sonucu hemşire unvanını ihraz etmesi halinde ücret sıkalasında bu öğretim seviyesi için belirlenmiş olan ücret üzerinden sözleşme yapılmakta ve ücretini almaktadır.

Mahkeme hakimlerinin bu duruma dikkat etmesi uygun olacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam