Sözleşmesi fesih edilen işçi, daha sonra KPSS ile memur olabilir mi?

19/11/2010 00:48:00
Yazdır

Soru

ben 4 yıl botaş da çalışan 4857 nolu iş kanuna bağlı bir işçiyim devlet memuru olmak için sınavlara hazırlanıyorum. şu an istifa etmem halinde benden giydirilmiş yevmiyem üzerinden 60 günlük yevmiyemi kesecekler. ben 3 gün üst üste işe gitmediğim takdirde kurumum beni işten çıkararak iş sözleşmesini fesh edebiliyor. böyle bir durumda kurumum benim iş sözleşmemi fesh etmesi durumunda ben 657 sayılı devlet memurları kanunun. -kamu haklarından mahrum olmamak- kapsamına giriyormuyum? yani kurum beni işten çıkarırsa devlet memuru olmam önünde bir engel edecek durum söz konusumu dur? teşekkürler

Cevap

657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan "kamu haklarından mahrum olmamak" yönündeki düzenleme yargı organlarının verdiği kararlara göre şekillenmektedir. Bir idarenin işlemine göre "kamu haklarından mahrum kalma" olmaz.

Dolaysıyla sözleşmenizin fesih edilmesi halinde, memur olmanıza engel bir durum oluşmayacaktır. Siz eğer KPSS'ye göre memur olmaya hak kazanırsanız atamanız önünde bir engel oluşmaz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam