Promosyonlar taksitler halinde ödenebilir mi, Kurum hesabına aktarılabilir mi?

07/02/2011 00:18:00
Yazdır

Soru

Promosyonlar taksitler halinde ödenebilir mi, Kurum hesabına aktarılabilir mi?

Cevap

26588 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin 4. maddesinde

"4-(2010/17 nolu Başbakanlık genelgesi ile değişik) Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır.",

5. maddesi ise

"5- (2008/18 nolu Başbakanlık genelgesi ile değişik.) Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir."

hükümlerini içermektedir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nın 27.01.2010 tarih ve 367 sayılı yazısı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanı tarafından imzalı 2010/08 sayılı genelgesinde de "01.02.2010 tarihinden itibaren Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumların, bankalarla yapacağı " Maaş Ödeme Protokollerine" bağlı olarak edinilecek parasal kaynakların tamamının çalışan personele dağıtılması hususunda gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim." denilmektedir.

Bu bilgiler ışığında

1-İlgi genelgenin dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir hükmü nedeniyle Promosyonlar banka tarafından direkt olarak personelin hesabına aktarılmalıdır. Kurum hesabına aktarılarak orada tutulamaz

2-2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin ilgili hükmü, peşin ödenmesini emretmemektedir. Sadece önceki genelgede yer alan "6 aylık promosyonlar" halinde ödenmesi hükmü kaldırılmış olup, hükmün yeni hali, promosyonların taksitler halinde ödenmesine engel değildir.

"Bir düzenleme genelgede yazmıyorsa olmaz" şeklindeki önerme doğru değildir. Ayrıca askerden gelenler, yeni işe başlayanlar, nakil olanlar, peşin ödeme halinde mağdur olur.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam