KPSS tercih işlemlerinde yanlış tercih yapmışım. Ne olur?

16/02/2011 00:49:00
Yazdır

Soru

merhaba, ben anadolu lisesi mezunuyum, ayın 11 de açıklanan kpss yerleştirme sonuçlarında ben ...il özel idaresinde kaloriferci olarak atanmışım, fakat ben hatalı tercih yapmışım galiba. önce hatayı ifade edeyim:bu bölümün karşısında 2001 6127 7257 kodları vardı. bende bu kodların ne olduğunun açıklandığı sayfada baktım,2001 karşısında "Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak" ibaresi vardı. diğer kodlara ilişkin bir şey yazmıyordu. yada başka bir yerde yazıyordurda ben bulamadım.ben sadece 2001 le olabileceğini düşündüm. ama yanlış bir tercih yapmış oldum galiba(yada olmuşmuyum emin değilim). çünkü benim işe başlamam için kolarifer ateşleme belgesine sahip olmam lazımmış, benim öyle bir belgem yok. bu durumda bir sonraki memur alımında tercih hakkım varmı, eğer yoksa bu hakkı yine elde etme yolu varmı.bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ediyorum.( sınavda 3123 ü olmuştum.91,3 puanım vardı)

Cevap

KPSS yönetmeliğinde yapılan ve KPSS kılavuzlarında yer alan açıklama gereğince, yanlış tercih yapanlar, 2012 yılında yapılacak yeni KPSS sınavına kadar, ÖSYM tarafından yapılacak KPSS tercih işlemlerine başvuramayacaktır.

Ancak, bu durumdakilerin itfaiyeci alımı, İŞKUR tarafından yürütülen işçi alımı, 4/B'li personel alımı, Adalet Bakanlığına sözleşmeli personel alımı, TSK'ya sivil memur alımı gibi ilanlara başvurması mümkün bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam