Öğrenci etkinlikte olduğundan ders yapılamaz ise, öğretmene ek ders ücreti verilir mi?

01/04/2011 11:10:00
Yazdır

Soru

Bir ilköğretim okulunda branş öğretmeni olarak çalışmaktaym. Bazen gezi vb. etkinlikler dolayısıyla öğrenciler okulda olmadığı için ders yapamadığımız sınıflar oluyor. Giremediğimiz bu derslerin ücretini alabilir miyiz?

Cevap

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 25. maddesinde "MADDE 25- (1) Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur.

(2) Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır. " hükmü yer almaktadır.

Bu kararda yer alan, derslerin fiilen yapılması zorunluluğundan dolayı, gezi vb. etkinliklerden dolayı öğrenci okulda olmadığında ve bu nedenle ders yapılamadığında, ek ders ücreti alınamamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam