Bu yıl yapılacak KPSS'ye girsem, Diyanet alımlarına başvuru yapabilir miyim?

08/05/2011 20:24:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,

Bireysel olarak soru cevap sisteminiz nasıl bilmem ama bana yardımcı olun lütfen. Ben diyanetin imamlık sınavlarına girebilmem için bu seneki kpss sınavına girsem olur mu? Yeterlilik belgem 2009 dan var. 3 yıl geçerliliği var diye biliyorum.

Cevap

Diyanet İşleri Başkanlığına personel alımı, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bu yönetmelikte yer alan hükümlere göre, yeterlik belgesi bulunanlar ve KPSS'ye girenler, personel alım ilanlarına başvurabilecektir.

Diğer taraftan, KPSS sınavı "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümlerine göre yürütülmekte olup, bu sınav iki bölümden oluşmaktadır. Her yıl KPSS-A ve öğretmenlik sınavı, iki yılda bir ise KPSS-B grubu sınavı yapılmaktadır.

Müfettiş, uzman ve denetmen yardımcısı gibi kadrolar KPSS-A grubu olarak, bunlar dışındaki tüm kadrolar ise KPSS-B olarak adlandırılmaktadır. Dolaysıyla, Diyanet kadrolarına başvurabilmek için, iki yılda bir yapılan KPSS-B kadrolarına girmektedir.

Bu yıl yapılacak olan sınav sadece KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik sınavı olup, bu sınav sonuçlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığının açacağı kadrolarına başvurmanız mümkün bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam