Hem Haziran 2011 öğretmen kadrolarına hem de 2011/1 KPSS tercih işlemlerine başvuracak adaylar

24/06/2011 18:34:00
Yazdır

Soru

1) 6 temmuzda öğretmen olarak atandım ancak 20 haziranda memurluğa tercih yapmıştım ve 10 temmuzda memur olarak da atandım, istediğimi seçebilirmiyim?

2) 657'nin 62 ve 63 maddelerine göre memur olarak atanan bir kişi gitmezse 1 yıl devlet memurluğu yapamaz diyor. Ben öğretmenlik atamalarına başvurcam, ama atamam durumum kritik, memurlukta atanma olasılığım yüksek ikisindede tercih yapar ve ikisindede atanırsam birine gitmiyeceğimden dolayı 657 nin 63 maddesindeki gibi her ikisinden de olurmuyum?

Cevap

2011/1 KPSS tercih işlemlerine başvurular, 1 Temmuza kadar devam edecektir.

2010 KPSS3 puanı yüksek olup da memurluk kadrosuna başvuranlar şayet yerleşirlerse, kurumlar bu kişilerden atama işlemlerinin yapılabilmesi için belge isteyecektir. Bu belgeleri kuruma hiç vermeyenler için 657 sayılı Kanunun 62 ve 63. maddelerinde yazan süreler işlemeyecektir. 62 ve 63. maddelerde yazan 1 yıl boyunca yeniden Devlet memuru olamayacağına dair hüküm sadece atama işlmei yapılıp da göreve gitmeyenler içindir. ÖSYM'nin yaptığı atama işlemi değildir. Yerleştirmedir. Atama işlemini ilgili kurum yapacaktır. Dolaysıyla atama sürecini, evrak vermeyerek, hiç başlatmayacak olanlar hakkında uygulanacak tek müeyyide bu kişilerin 2011 Kasım ve 2012 Mayıs ayında yapılacak yerleştirme işlemlerine katılamamasıdır.

Öğretmenlik atamalarında ise durum farklıdır. MEB başvuru sırasında bazı evrakları almakta ve yerleştirme ile atama işlemlerini aynı yapmaktadır. MEB'in uygulaması şu şekildedir: Eğer kişi öğretmenliğe yerleşir de gitmez ise, bu kişi 1 yıl boyunca bir daha öğretmenlik atamalarına başvuramamaktadır. Ancak buradaki müeyyide de yine sadece MEB'e özgüdür. Hem öğretmenliğe hem de memurluğa yerleşen bir aday isterse memurluğu tercih edebilir, buna engel bir durum şuan için bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam