Aylıksız izinli 399'lu personel, özel bir işte çalışabilir mi?, Süre görevde yükselmede sayılır mı?

06/10/2011 13:00:00
Yazdır

Soru

399/II sözleşmeli başmühendis olarak bir KİT de çalışmaktayım. 6111 sayılı torba kanununun getirdiği yeni düzenlemeler ışığında;

5 YILINI DOLDURANLARA VERİLECEK AYLIKSIZ İZİN
108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği halinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hal veya genel hayata müessir afet hali ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz." denilmektedir.
Sorum şu;
1) kurumumdan 12 ay aylıksız izin alsam ve bu süre içinde özel sektörde çalışsam ne olur? Yani aylıksız izin sürecinde başka bir işte (özel sektörde) çalışabilir miyim?
2) aylıksız izin sürecinde geçen süre derece kademe ilerlemesinde ve görevde yükselme yönetmeliklerinde belirtilen o unvanda 2-3-4 vb yıl çalışmış olma şartında süreden sayılır mı? Eğer cevabınız hayır ise izinde geçen bu süreyi askerlikte geçen süre gibi borçlanmak mı gerekir?
Teşekkürler

Cevap

399 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Personel Rejiminin Düzenlenmesi ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Başka İş ve Hizmet Yasağı başlıklı 15 inci maddesinde "Teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel müdür, müessese müdürleri ile yönetim kurulu ve yönetim komitesi üyeleri ve her çeşit personeli bu Kanun Hükmünde Kararnamede öngörülen haller dışında başka bir işle meşgul olamazlar.
Birinci fıkrada sayılanlar;
a) Anonim şirketler hariç olmak üzere, çalıştıkları kuruluşların faaliyet konusuna giren mal ve hizmetlerin istihsal ve ticareti ile uğraşan şirketlere ortak olamazlar. Bunların eşleri ile reşit olmayan çocukları da aynı yasaklara tabidir.
b) Teşebbüs yönetim kurulunun muvafakatı üzerine teşebbüs veya bağlı ortaklıkların iştiraklerinin yalnız birisinde olmak kaydıyla bulundukları yerdeki, uygun aday bulunamaması halinde başka yerdeki iştiraklerin yönetim kurulu üyeliğine, denetçiliğine ve tasfiye kurulu üyeliğine getirilebilirler.
İlgili Bakanlık personeli de, kendi görevlerine ek olarak bakanın izni ile, teşebbüs genel müdürü tarafından, bu fıkrada adı geçen görevlere atanabilirler.
Aşağıda gösterilen iş ve hizmetler bu maddede öngörülen iş ve hizmet yasağının kapsamı dışındadır.
a) Esas görevlerine halel gelmemesi ve teşebbüs genel müdürü veya yetki vereceği diğer amirlerin uygun görmesi şartıyle, her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerinde görev alınması,
b) Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kuruluşları, kamu kurumu niteliğini haiz kuruluşlar, teşebbüsün faaliyetleri ile ilgili sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşların yönetim, denetim ve istişare organlarında görev alınması,
c) Kişiler, kurum ve kuruluşlarca, görevleri dolayısıyla teşebbüs ve bağlı ortaklık personeli aleyhine açılan davalarda, teşebbüs genel müdürünün uygun görmesi şartıyla görevlendirilecek avukatlarca savunma yapılması,
d) Bilirkişilik ve hakemlik gibi kanunlardan doğan görevler.
Kısmi zamanlı olarak istihdam edilen sözleşmeli personelin hangi iş veya hizmetleri yapamayacağı sözleşmelerinde belirtilir.
Bu madde hükümlerine aykırı hareket edenlerin sözleşmeleri fesh edilir."hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 58 inci maddesinde; "Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda uygulanması sırasında birliği sağlamak ve doğacak tereddütleri gidermekle Devlet Personel Başkanlığı yetkili ve görevlidir.
Sözleşmeli personele ilişkin olarak bu Kanun Hükmünde Kararnamede hüküm bulunmayan hallerde, Devlet Personel Başkanlığının görüşü alınmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Öte yandan, Sayıştay Genel Kurulunun 15.3.1988 tarih ve 19755 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan E: 1988/1, K: 4620/1 sayılı Karar'ında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesi gereğince aylıksız izin alan memurun aylıksız izin süresi zarfında aylık ve aylığa bağlı ödemelerden yoksun kalmasının, kişinin statüsünün devam etmesine engel teşkil etmeyeceği belirtilmiş olup, bu durumdaki memurların kendisinin, eşinin bakmakla yükümlü olduğu ana, baba ve çocuklarının tedavi giderlerinin kurumunca karşılanması gerektiği ifade edilmiştir.

KİT'lerdeki sözleşmeli personele aylıksız izin verilmesi Devlet Personelin Başkanlığının görüşü için tıklayınız.

15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" ekli "Personel Değerlendirme Formu"nda "2- Müracaat bitim tarihi itibarıyla 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresinin; (İşçi statüsü ve geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç; muvazzaf askerlikte geçirilen süreler dahil.)
a) On yıla kadar (on yıl dahil) her bir yılı için 1
b) On yıldan sonraki her bir yılı için 0,15" puan verileceği hükmü bulunmaktadır.

Yukarıda yer verilen hüküm gereğince;
-399 sayılı Kanunun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli olarak çalışan personelin aylıksız izin verilmesi hususu düzenlenmemekle birlikte Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü olması sebebiyle sözleşmeli personel 12 aya kadar aylıksız izin kullanabilmektedirler.
-Aylıksız izin, personele tanımış bir hak olup ilgilinin sözleşmeli statüsüne son vermemektedir. Statüsü devam eden personelin 399 KHK yasaklarına uyması gerekmektedir.
-399 sayılı Kanunda serbest bırakılan faaliyetler dışında kazanç getirici faaliyetlerde bulunması mevzuata aykırı olduğu değerlendirilmektedir. Bu sebeple özel sektörde çalışmanız mümkün görülmemektedir.
-Aylıksız iznin görevde yükselme bakımından hizmetten sayılması mümkün değildir. Emeklilik yönünden hizmetten sayılması ise kesenek ve karşılığının ödenmesine bağlanmıştır.
-Askerlik süresi emeklilik bakımından değerlendirilmesi borçlanılmasına bağlıdır. 339 sayılı KHK tabi sözleşmeli personelin Kazanılmış hak aylık derece ve kademesi bulunmamaktadır.
-Askerlik süresi görevde yükselme açısından hizmetten sayılmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam