Askeri hastanade döner sermaye saymanlığında ek görevle çalışan personel, ödeme alır mı?

08/01/2012 00:39:00
Yazdır

Soru

3225 SAYILI M.S.B. DÖNER SERMAYE KANUNU; EK GÖREV

Madde 14 – Döner sermaye işlerini yürütmek için tertiplenecek kadrolara ait hizmetler, Kurum görevlilerine Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarındaki subay ve astsubaylarla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele ek görev olarak verildiği takdirde, döner sermaye gelirlerinden ödenmek üzere kendilerine her yıl Bütçe Kanunlarında gösterilen maaşlara ait katsayının, taban olarak belirlenen 2000, tavan olarak belirlenen 4000 rakamı ile çarpılmasından elde edilecek tutar arasında, Milli Savunma Bakanlığı Döner Sermaye Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda ek görev ücreti ödenebilir. (1)

666 SAYILI K.H.K;
MADDE 10 Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ile yükseköğretim kurumlarının döner sermaye saymanlık hizmetlerini yürüten personele döner sermaye gelirlerinden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının saymanlık hizmetlerini yürüten personele ise 4458 sayılı Kanunun 221 inci maddesine göre Ankara Gümrük Muhasebe Birimi hesabına aktarılan tutarlardan, mevzuatı uyarınca herhangi bir ödeme yapılmayacak, ilgililere 375 sayılı Kanun hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılacaktır

Selam şimdi sormak istediğim soru şu; Ben M.S.B ye bağlı bir Asker Hastanesinde döner sermaye saymanlığında Ek görevle çalışıyor ve yukarıda belirtilen 4000 gösterge *maaş katsayısı tutarında ücreti alıyorum. Yeni kararnamenin 10 maddesine göre ek görev ücretini alabilecek miyim?

Teşekkürler.

Cevap

666 sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair KHK

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ek ödemeler, kurumsal istisnalar hariç kaldırılmıştır.

375 sayılı Kararnamenin ek 9 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında “Birinci fıkra kapsamına giren personelden; 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrası, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (c) ve (f) fıkraları ve 14/4/1982 tarihli ve 2659 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi kapsamında döner sermayeden ek ödeme yapılan personele, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Kanunun ek 17 nci maddesinin (Ç) fıkrası uyarınca sağlık hizmetleri tazminatı ödenen personele, 27/10/1999 tarihli ve 4458 sayılı Kanunun 221 inci maddesi, 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin sekizinci fıkrası ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca ödeme yapılan personele, sözkonusu mevzuat hükümlerine göre ödeme yapılmaya devam olunur ve bunlara bu maddeye göre ayrıca ek ödeme yapılmaz. Bu fıkra kapsamında yer alan idarelerin döner sermaye saymanlık hizmetlerini yürüten personele sözkonusu mevzuat uyarınca döner sermaye gelirlerinden herhangi bir ödeme yapılmaz.”ifadesi yer almaktadır.

Anılan Kararname ile 375 sayılı Karanameye eklenen ek 9 uncu maddenin son fıkrasında “Bu maddenin uygulamasına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Kararnamenin uygulamasını göstermek amacıyla Maliye Bakanlığınca 161 seri no lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Mezkur Tebliğ’in 10 uncu maddesinde “Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ile yükseköğretim kurumlarının döner sermaye saymanlık hizmetlerini yürüten personele döner sermaye gelirlerinden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının saymanlık hizmetlerini yürüten personele ise 4458 sayılı Kanunun 221 inci maddesine göre Ankara Gümrük Muhasebe Birimi hesabına aktarılan tutarlardan, mevzuatı uyarınca herhangi bir ödeme yapılmayacak, ilgililere 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılacaktır.” ifadesi yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen açıklamalara uyarınca; M.S.B ye bağlı bir Asker Hastanesinde döner sermaye saymanlığında Ek görevle çalışan Devlet memurlarına 3225 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi hükmü uyarınca belirlenen ek görev ücretinin ödenemeyeceği değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam