Toplu sözleşmelerde, düzenleyici ve denetleyici kurum personeli unutuldu mu?

19/06/2012 18:46:00
Yazdır

Soru

Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından kasten veya unutularak hakem heyetine gönderilen teklife düzenleyici ve denetleyici kurullar dahil edilmemiştir. Bu Anayasaya ve toplu sözleşme yasasına aykırıdır. Üst Kurul çalışanları da memur statüsündedir. 657'ye tabidir. Maaşların bakanlar kurulunun kararını müteakiben kurul kararıyla yürürlüğe girecek olması tamamen 12 Eylül referandumunda oy verenlere karşı bir hakarettir. Üst kurullar hala ne zam ne de farkları alamamışlardır çünkü Bakanlar Kurulu kararı da 13 Haziran 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştır. Bunun üzerine hala kurullar karar alamamıştır, maliye bakanlığının bu saçma uygulaması ile üst kurullar sürekli bakanlar kurulu kararını bekleyecek ve kurulun da kararı onaylamasını bekleyecektir.

Cevap

Devlet memurların mali hakları 657 sayılı Kanunla belirlenmiştir. Bu belirlemenin dayanağı Anayasanın 128. maddesinin 2. fıkrası hükmüdür. O hüküm şu şekildedir: "Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir."

Ancak, yapılan düzenlemede, bir kanun ile düzenlenmesine gerek olmayan bir istisna getirilmektedir. O istisna yeni metinde şu şekildedir: "Ancak, malî ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümleri saklıdır."

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

657'nin mali hükümleri kalkacak mı?

Toplu sözleşme yasasının ayrıntıları

Anayasanın ilgili maddeleri uyarınca 6289 sayılı Kanunla değişik 25/06/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile düzenlenmiş bulunmaktadır. Anılan Kanunun Kapsam” başlıklı 2 inci maddesinde “Bu Kanun, Devletin veya diğer kamu tüzel kişilerinin yürütmekle görevli oldukları kamu hizmetlerinin görüldüğü genel, katma ve özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı kuruluşlarda kamu iktisadî teşebbüslerinde, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanarak kurulan banka ve teşekküller ile bunlara bağlı kuruluşlarda ve diğer kamu kurum veya kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan kamu görevlileri hakkında uygulanır.” Hükmü bulunmaktadır.

Diğer taraftan, 4688 sayılı Kanunun tanımlar başlıklı 3 üncü maddesinin (a) bendinde

“Kamu görevlisi: Bu Kanun kapsamında yer alan kurum ve kuruluşların kadro veya pozisyonlarında istihdam edilenlerden işçi statüsü dışında çalışan kamu görevlilerini,” ifade edeceği belirtilerek, kamu görevlisi kapsama dahil kurumlardaki işçi statüsü dışında görevli bütün kamu görevlileri olarak tanımlanmış bulunmaktadır.

Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu Kapsamına Giren Kurum Ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik için tıklayınız.

4688 sayılı Kanunun “Yönetmelikler” başlıklı 41 inci maddesinde “ Bu Kanunun uygulanması bakımından;

a) Kurumların girecekleri hizmet kolları,” yönetmelikle düzenleneceği hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm uyarınca “Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu Kapsamına Giren Kurum Ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” 07.09.2001 tarihli ve 24516 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış bulunmaktadır.

Denetleyici düzenleyici kurumlar bu Yönetmelikte hizmet kolları belirtilmek suretiyle sayılmış bulunmaktadır.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının tam metni

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının kabul edilen toplu sözleşme maddesinin “Kapsam” başlıklı 1inci maddesinde “(1) Bu Kararın; kamu görevlilerinin geneline ilişkin mali ve sosyal haklarla ilgili bölümü 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının, her bir hizmet kolu kapsamına giren mali ve sosyal haklarla ilgili bölümü ise ilgili hizmet kolu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlileri hakkında uygulanır.

(2) Bu Kararda düzenlenmeyen mali ve sosyal haklar hakkında ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.”hükmü bulunmaktadır.

2012 yılı toplu sözleşmesinin “Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali ve Sosyal Haklar” bölümünün “Katsayıların belirlenmesi ve ücretlerin artırılması” başlıklı 4 üncü maddesinde “ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 3/1/2012 tarihli ve 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.

d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.

e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %4 oranında artırılmıştır.” hükmünü amirdir.

631 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 14 üncü maddesine göre, düzenleyici ve denetleyici kurumlarda istihdam edilen sözleşmeli personeli ücretlerinin 6 aylık ortalamasını belirlemektedir. Bu belirleme mevcut statülerde çalışmakta iken derecesi değişen çalışanlarla yapılacak sözleşmeli personelle yapılabilecek sözleşmelere yönelik olduğu değerlendirilmektedir.

Yukarda ver verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca,

4688 sayılı Kanunun kapsamında ve ikincil mevzuatında yer alan denetleyici ve düzenleyici kurumlarda da istihdam edilen sözleşmeli personelin sözleşme ücretleri % 4 artırılmış olup, fark ödemek için ayrıca bir bakanlar kurulu kararına gerek bulunmadığı değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam