28 Şubat'ta atılanlara tanınan prim affı için 2 örnek dilekçe

09/09/2012 04:21:00
Yazdır

Soru

Arkadaşlar 99-2005 yılları arası displin suçlarından memuriyetten ayrılanların açıkta kaldıkları sürelerin SGK'sı ödenecek ama ne sgk ne kimseden bir haber yok bilgilendirirseniz sevinirim

Cevap

6353 sayılı Kanunla (12 Temmuz 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştır) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici Madde 14 ile, 23 Nisan 1999 tarihi ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona erdirilmiş olanlardan, disiplin cezaları ortadan kaldırılmış olanlara bu iki tarih arasındaki sürelerinin Devlet Memuru süresi olarak kabul edilmesi sağlanmıştır.

Kanun Maddesi;

23/4/1999 ile 14/2/2005 tarihleri arasında tabi oldukları personel mevzuatına göre almış oldukları disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona erip, 22/6/2006 tarihli ve 5525 sayılı Kanun uyarınca haklarında verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçları ile ortadan kaldırılanların bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içinde Kuruma müracaat etmeleri halinde ve yaş haddine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla; memuriyetlerinin sona erdiği tarih ile 22/6/2006 tarihi arasındaki dönem içinde uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak sigorta primi ödenmemiş veya emekli keseneği yatırılmamış sürelerine ilişkin kesenek ve kurum karşılığı toplamları, görevden ayrıldıkları tarihteki derece ve kademelerine hizmet olarak sayılacak sürenin her üç yılına bir derece ve her yılına bir kademe verilmek ve öğrenim durumları itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesindeki yükselebilecekleri dereceleri geçmemek üzere tespit edilecek derece ve kademeleriyle başvuru tarihinde uygulanmakta olan katsayılar esas alınarak belirlenecek emekli keseneğine esas aylık tutarları üzerinden Kurum tarafından hesaplanarak halen çalıştıkları veya kamu görevlisi olarak en son çalışmış oldukları kamu idarelerine bildirilir ve söz konusu tutarlar bu idareler tarafından üç ay içerisinde Kuruma defaten ödenir.

Haklarında verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçları ile 5525 sayılı Kanun uyarınca ortadan kaldırılmış olanlardan memuriyetten çıkarılmış oldukları kuruma yeniden atanmak üzere başvuranların, bu başvurularının ilgili kurumların kayıtlarına geçtiği tarihten başlayarak bu kurumlarda yapılan ilk atamalarının kendilerine tebliği tarihine kadar olan dönem içerisindeki uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak sigorta primi ödenmemiş veya emekli keseneği yatırılmamış süreleri hakkında ise, birinci fıkra uyarınca yapılmış olan derece yükselmesi ve kademe ilerlemeleri saklı kalmak kaydıyla, yukarıdaki fıkra hükümleri çerçevesinde işlem yapılır. Ancak, bu fıkra kapsamına girenlerden ataması bu maddenin yürürlük tarihinden önce yapılmış olanların bu fıkra hükümlerinden yararlanabilmesi için, bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren altı ay içerisinde, bu maddenin yürürlük tarihinden önce atama talebinde bulunduğu halde atama işlemleri bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra tamamlanacakların ise, atamalarını izleyen altı ay içerisinde Kuruma başvuruda bulunmaları zorunludur.

Bu madde uyarınca ilgililer adına kesenek ve kurum karşılığı ödenmiş olması; birinci fıkrada belirtilen dönem içerisinde ödenmiş olan emeklilik veya malullük aylıkları ya da dul ve yetim aylıkları için kendilerine borç çıkarılmasını, emekli ikramiyesi farkı ve geriye dönük olarak aylık farkı ödenmesini gerektirmez.”

Kanun maddesinde bahsedilen 5525 sayılı Kanun 22 Haziran 2006 tarihinde kabul edilmiş, 4 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Madde hükmü ne şekilde uygulanması gerekir,

1- Kanun maddesinden kimler yararlanacaktır?

23.4.1999 tarihi ile 14.2.2005 tarihleri arasında tabi oldukları personel mevzuatına göre almış oldukları disiplin cezası sonucu memuriyetleri sona ermiş olanlardan 22.6.2006 tarihli ve 5525 sayılı Kanun uyarınca haklarında verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçları ile ortadan kaldırılmış kişiler yararlanacaktır.

2- Müracaat Süresi;

Kanun maddesi 12 Temmuz 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştır. 12 Temmuz 2012 tarihinden önce Devlet Memurluğu sona ermiş olan ancak yine bu tarihten önce Devlet Memurluğuna yeniden başlamış olan kişiler için bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren altı ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunmak durumundadırlar.

12 Temmuz 2012 tarihinden önce Devlet Memurluğu sona ermiş olan ancak yine bu tarihten önce Devlet Memurluğuna atanma talebinde bulunmuş olduğu halde atama işlemleri belirtilen tarihten sonra tamamlanacak kişiler için ise Devlet Memurluğuna atandıkları tarihi izleyen altı ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunmak durumundadırlar.

Özellikle dikkat çekmek istediğimiz husus, mutlak suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumuna ilgililer tarafından yazılı olarak müracaat etmeleri ve sonucunu beklemeleri gerekmektedir.

3- Borçlanmaları ne şekilde olacaktır?

Devlet memurluğunun sona erdiği tarih ile 5525 sayılı Kanunun kabul tarihi olan 22 Haziran 2006 tarihi arasındaki hiçbir statüde çalışılmayan sürelere ait tutar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hesaplanmakta, görev yaptıkları son Kurum tarafından da ilgililer adına yine Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir. Bu hesaplama dolayısıyla ilgililerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmayacağını, tamamen ilgililerin görev yaptıkları son Kurum ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılacak bir işlem olduğunu belirtmemiz doğru olacaktır.

4- Sigortalı veya Bağ-Kur lu olarak çalışılan süreler dikkate alınacak mıdır?

Bu şekilde çalışılan süreler zaten hizmet olarak geçerli olan süreler olduğundan, Kanun hükmüne istinaden ayrıca bir işlem gerektirmemektedir.

5- Devlet memurluğundan çıkarılan dönem için aylık farkı ödenecek mi?

Çalışılmayan sürelere ait ilgili Kurumlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödenmesi dolayısıyla herhangi bir fark ödemesi yapılmamaktadır.

ÖRNEK DİLEKÇELER

23 Nisan 1999 tarihi ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında SSK.lı, Bağ-Kur lu olarak çalışması bulunmayanlar için;

Sosyal Güvenlik Kurumu

Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına

Mithatpaşa Cd. No: 7 Sıhhiye ANKARA

23.4.1999 tarihi ile 14.2.2005 tarihleri arasında tabi olduğum personel mevzuatına göre almış olduğum disiplin cezası sonucu memurluktan ilişiğim kesildi. Daha sonra bu cezam 5525 sayılı Kanunla ortadan kaldırıldı.

Bu süre içerisinde herhangi bir çalışmam bulunmamaktadır.

6353 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici Madde 14 hükmünden yararlanmak suretiyle istiyorum.

Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim.

İMZA

Adı Soyadı

Emekli Sicil No:

T.C.Kimlik No :

Adres :


23 Nisan 1999 tarihi ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında SSK.lı, Bağ-Kur lu olarak çalışması bulunanlar için;

Sosyal Güvenlik Kurumu

Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına

Mithatpaşa Cd. No: 7 Sıhhiye ANKARA

23.4.1999 tarihi ile 14.2.2005 tarihleri arasında tabi olduğum personel mevzuatına göre almış olduğum disiplin cezası sonucu memurluktan ilişiğim kesildi. Daha sonra bu cezam 5525 sayılı Kanunla ortadan kaldırıldı.

Bu süre içerisinde SSK.lı/Bağ-Kur lu olaak çalışmam bulunmaktadır.

6353 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici Madde 14 hükmünden yararlanmak suretiyle istiyorum.

Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim.

İMZA

Adı Soyadı

Emekli Sicil No :

T.C.Kimlik No :

Sigorta Sicil No :

Bağ-Kur Sicil No:

Adres :

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam