SSK'lı süreler emekli ikramiyesinde dikkate alınır mı?

11/09/2013 10:40:00
Yazdır

Soru

01.06 2013 Tarihinde memur 4/c li olarak resen emekli edildim. Emekli ikramiyesi ve emekli maaş hesaplamasında 912 gün SSK primim dahil edilmedi. 26 yıl 3 ay üzerinden emekli edildim ama 23 yıllık emekli ikramiyesi ve emekli maaş ödemesi yapıldı. SSK lı olarak çalıştığım işyerlerinde kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve ne isim altında olursa olsun hiçbir şekilde ücret, ikramiye vs. almadım.

SGK SSK lı primlerimi emekli edilirken hizmetten saydı; (ki bunun iptali için müracaatta bulundum. Ama nafile) ,emekli ikramiyesi ve emekli maaş hesaplamasında saymadı

Oysa ki 912 gün olan SSK hizmetimin primi SGK na yatırıldı. 912 gün SSk hizmetimin primin alabilirmiyim. Teşekür ederim.

Cevap

SSK.lı süreler emekli süresinde, emekli aylığında ve emekli ikramiyesinde dikkate alınır mı? Sorunuz özelinde bu konuyu açıklamaktayız.

Özel veya Kamu işyerlerinde geçen SSK.lı sürelere emekli ikramiyesi ödenirmi? Konusundaki açıklamalarımız için tıklayınız.

Burada açıkladığımız hususlar sizin sorunuz için cevap olmaktadır. Buna göre; SSK.lı süreleriniz özel sektörde geçmiş ise bu sürelerinize Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir ikramiye ödenmeyeceğini değerlendirmekteyiz.

Şayet, Kamu işyerinde SSK.lı olarak geçmiş ise, bu kez, İş sözleşmenizin İş Kanunu hükümlerine göre kıdem tazminatı ödenmesini gerektirecek şekilde sona ermiş olması ancak herhangi bir ödeme yapılmamış olması gerekecektir. Durumunuz bu şekilde ise SSK.lı sürelerinize ikramiye ödenmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Emekli aylıklarınızda SSK.lı sürelerin muhakkak değerlenmesi gerekir. Şayet değerlendirilmemiş ise bu konudaki müracaatınızı Sosyal Güvenlik Kurumuna yapmanızı tavsiye edebiliriz.

Ayrıca, SSK.lı süreler muhakkak Devlet memurluğu hizmetiyle bütünleştirilmesi gerekmektedir. Bu sürelerinize ait primlerinizi geri alamayacağınızı değerlendirmekteyiz. Bu konudaki açıklamalarımız için tıklayınız.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam