Kadroya geçirilen 4/B sözleşmeliler yeniden mal bildiriminde bulunmalı mı?

20/01/2014 00:07:00
Yazdır

Soru

Merhabalar, sitede cevabını bulamadığım bir soru var, yeni 4B den 657 kadrosuna geçirilen memurlar tekrar mal beyanında bulunmaları gerekiyor mu?1 sene önce 4B kadrosuna alınmıştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim? Teşekkürler.

Cevap

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunun "Mal bildiriminde bulunacaklar" başlıklı 2 nci maddesinde "d) Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluş veya alt kuruluşlarda, kamu iktisadi teşebbüsleri (İktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşları) ile bunlara bağlı müessese, bağlı ortaklık ve işletmelerde, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan ve kamu hizmeti gören kurum ve kuruluşlar ile bunların alt kuruluşlarında veya komisyonlarında aylık, ücret ve ödenek almak suretiyle kamu hizmeti gören memurları, işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri,
… Mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.
" Hükmü yer almaktadır.

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu hükmü uyarınca yürürlüğe 10.8.1990 tarih ve 90/748 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı konulan Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik 15.11.1990 tarih ve 20696 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulmaktadır.

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

Mezkur Yönetmeliğin "Mal bildiriminde bulunacaklar" başlıklı 3 üncü maddesinde de aynı mahiyette hüküm yer almaktadır

Memur, krediyle aldığı aracı bir ay içinde bildirmek zorunda

Mal bildiriminde bulunmamaya verilen disiplin cezası Anayasa'ya aykırı değil

Ne kadarlık bir borç veya alacak da, ek mal bildirimi verilmelidir?

Borç alarak TOKİ'den ev alanlar, mal bildirimini nasıl yapmalı?

Ev satın alan memur, lojmanı boşaltmak zorunda mıdır?

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;
1-Kamu görelileri işçiler memurlar ve 4/B sözleşmeli personel ve diğer kamu görevlileri mal bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.
2-Genel olarak kamu görevlileri sonu 0-5 yıllarda genel olarak mal beyanında bulunmaları gerekmektedir.
3- Kamu görevlileri 2014 yılı için yaklaşık (3,590*5=17,950) 17,950,TL alacak ve borçları olanların söz konusu alacak ve borçlarını ek mal bildirimi ile bildirmeleri gerekmektedir.
Memurun zamlı maaşları belli oldu
4-Ek mal bildirim süresi 1 aydır.
5- Zamanında mal bildiriminde bulunulmamasının disiplin cezası ile cezalandırılması mümkün bulunmaktadır.
6- 6495 sayılı Kanun uyarınca kendi kurumlarında kadroya geçirilen sözleşmeli personelin dosyasında 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu uyarınca düzenlenmiş mal bildirimi beyannamesi bulunmakta olduğundan yeni bir mal bildirimine gerek olmadığı değerlendirilmektedir.


ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam