13 yıl hizmeti olan öğretmen istifa ederse, tazminat alır mı?

04/07/2014 19:15:00
Yazdır

Soru

1998 yılı 23 martında tarih öğretmeni olarak başladım. 2011 yılı 31 aralıkta özel işlerim münasebeti ile kendi isteğimle memurluktan istifa ettim. Yaklaşık 13 yıl 7 ay görev yaptım. Bu 13 yılın yaklaşık 10 yılını müdür yardımcısı olarak geçirdim. Tazminatlarımı ya da varsa diğer hakkedişlerimi nasıl alabilirim? Teşekkür ederim...

Cevap

Memurluktan istifa sureti ile ayrılan memurluk süresine tazminat veya başka hakedişleri alabilir mi? Sorunuz özelinde bu hususu açıklamaktayız.

5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Madde 89 hükmü çerçevesinde;Memurlukta geçen süreye emekli ikramiyesi yani tazminat alınması için;
-Aylık bağlanması gerekmektedir.
- Memurluktan ayrılırken 15 yıllık bir sigortalılık süresi ve en az 10 yıl ödenmiş pirimlerin olması gerekmektedir.
- Memurluk süreniz, sigortalı veya bağ-kurlu çalışırsanız toplamda dikkate alınacağından, ödenmiş primlerinizin de iadesi olamayacağını değerlendirmekteyiz.
- Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapmış Müdür Yardımcısı ile öğretmen, emeklilikte aynı esaslara tabi olmaktadır. Hak edişleri aynı olmaktadır. .
Emekli ikramiyesinde ki, yeni değişikliklere ilişkin detaylı açıklamalarımıza sitemizde yer vermiş bulunmaktayız.

Bu bağlamda, sizin durumunuzda 15 yıllık sigortalılık süreniz olmadığı için, emekli ikramiyesi yani tazminat ödenmesi yapılamayacağını, sonraki yıllarda sigortadan veya bağkurdan aylık almaya başlasanız bile ödeme yapılamayacağını değerlendirmekteyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam