Teknikerim mühendislik bitirdim, mühendis ek ödemesi alabilir miyim?

26/02/2018 09:41:00
Yazdır

Soru

Bir kamu kurumunda bilgisayar tekniker olarak çalışırken Mühendislik fakültesi Bilgisayar mühendisiliği bölümünden mezun oldum 17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ile Mühendis unvanına denk gelen zam ve tazminatlardan yararlanmaktayım.

666 sayılı Kamu görevlilerinin mali haklarının düzenlenmesi amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun hükmünde kararname ile çalışanların aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla ödemesi yapılan ek ödemenin ise tekniker kadrosuna denk gelen ödemeden mi yoksa mühendis kadrosuna denk gelen tazminat oranından mı ödenmesi konusunda bilgi verilmesi rica ederim.

Cevap

375 sayılı KHK ek 9. Maddesi:

Ek Madde 9- Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa göre almakta olan personele, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı Cetvele dahil pozisyonlarda istihdam edilen sözleşmeli personele, mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarı dikkate alınmak suretiyle aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla, en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil), ekli (I) sayılı Cetvelde yer alan kadro ve görev unvanlarına karşılık gelen oranların uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda ek ödeme yapılır.

Ek ödemeye hak kazanılmasında ve bu ödemenin yapılmasında aylıklara ilişkin hükümler uygulanır. Bu maddeye göre yapılacak ek ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ödemesi, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

Zam ve tazminatlar ve ek ödemenin şartları birbirinden farklı. Zam ve tazminatlarda bazı durumlarda kadroya atanmadan da haklar değişebiliyor. Ancak ek ödeme kadroya göre ödeniyor.

Sonuçta tekniker kadrosunda olduğunuzdan mühendis ek ödemesinden yararlanamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam