8 ay aylıksız izin kullanan öğretmen tekrar kullanabilir mi?

13/10/2015 15:54:00
Yazdır

Soru

Selamlar ve Merhabalar size bir sorum olacaktı ben 8 yıllık öğretmenim 2 yıl önce bir defaya mahsus olmak üzere 1 yıllık ücretsiz izne ayrıldım. 8 ay 12 gün sonra tekrar başladım şu an tekrar alabilir miyim acaba?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 108 inci maddesinin (E) bendinde "Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği halinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hal veya genel hayata müessir afet hali ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz."hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm ile devlet memurunun;
5 yıl hizmetinin bulunması halinde
Memuriyeti süresince
En fazla 1yıla kadar
En fazla 2 defada
kullanabileceği düzenlenmiştir.

Ayrıca söz konusu iznin kullanılamayacağı durum da ayrıca belirtilmiştir.

Söz konusu hüküm ve açıklamalar uyarınca; 1 defa ve 1 yıldan az aylıksız izin kullanmanız sebebiyle 657 sayılı DMK 108 inci maddesinin (E ) bendi uyarınca 1 yıldan arda kalan süre için aylıksız izin isteyebileceğiniz, idarenin uygun bulması halinde de aylıksız izin kullanmanızın mümkün bulunduğu değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam