Kamudaki işçi hizmetleri, THS'deki memur kadrosuna atanıldığında hizmetten sayılır mı?

04/03/2013 00:58:00
Yazdır

Soru

Halen bir kamu kurumunda işçi statüsünde çalışmaktayım. İlerde teknik hizmetler sınıfına dâhil bir memurluk görevine girme durumum var. Hizmette geçen sürelere baktığımda sizin cevaplarınız da ilgili teknik hizmette fiilen çalışmış olmak gerekmektedir. Buna göre benim kamu kuruluşunda çalıştığım görev bitirdiğim yüksek okulla ilgili değil ayrıca isteğe bağlı olarak yaklaşık 10 yıllık BAĞKUR var. Bu süreler memurlukta geçmiş olarak sayılır mı sayılmaz mı? Teşekkürler

Cevap

657 sayılı Kanunun 36/C-1 maddesi şu şekildedir:

C) 1 - Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.

Bu hükme göre;

BAĞKUR'lu geçen hizmetiniz,
- teknik eğitimden sonra olması
- mesleğinizi serbest olarak yaptığınızı belgelendirmeniz halinde 3/4 ü kazanılmış hak aylık derece ve kademenizde değerlendirilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşunda işçi statüsünde geçen hizmetleriniz ise, mesleğinizi icra etmeniz halinde tamamı kazanılmış hak aylık derece ve kademenizde değerlendirilmektedir. Ancak mesleğinizi icra ettiğinizi belgelendirmeniz gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam