Eğitim masrafları projeden karşılanıyorsa yine de harcırah alınır mı?

21/11/2016 16:13:00
Yazdır

Soru

...Bakanliginda Tekniker kadrosunda calismaktayim. Geçici görev ile trabzon ilinden ankara iline yol hariç 12 gun zorunlu egitime katilmak icin gorevlendirildim. Egitim icin yurt ici transfer otelde konaklama yeme icme dahil her sey avrupa birligi projesi oldugu icin proje kapsaminda ihaleyi alan firma tarafından karsilandi. Egitim icin 1 kuruş masrafimiz olmadi. Bu yol haric 12 günlük egitimten harcırah alma hakkim varmidir. Muhasebe biriminde calisan arkadaslar sadece 2 gün yol harcirahi alirsiniz dediler diger 12 gün hersey dahil oldugu icin alamazsiniz dediler. Kolay gelsin

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun Yurtiçi ve yurtdışında kurslara katılanlara verilecek gündelik başlıklı 37 nci maddesinde "Mesleki bilgilerini artırmak amacıyla memuriyet mahalli dışında açılan kurs veya okullara gönderilenlere, bu Kanuna göre geçici görev gündeliği verilir. Bu maksatla yabancı memleketlere gönderilenlere özel anlaşmaları gereğince, yabancı devlet, uluslararası kuruluş veya resmi diğer kuruluşlar tarafından ödeme yapıldığı takdirde bu ödemeler gündeliklerinden indirilir."

hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm gereğince; açık şekilde yurtiçi eğitim olarak yazmasa da; katılmış olduğunuz hizmet içi eğitim gideri uluslararası kuruluş olan kabul edeceğimiz Avrupa Birliği fonlarından karşılandı ise eğitim süresinin devam ettiği 12 gün boyunca hem gündelik hem de yatacak ücreti alamazsınız diye düşünmekteyiz. Sadece eğitime geldiğiniz ve ayrıldığınız günler için yol parası ile yevmiye alabilirsiniz.

Ancak; tereddüdünüz devam ediyor ise, bu konuda görüş vermeye yetkili olan Maliye Bakanlığına resmi olarak dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz..

Bu soru 5,280 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam