Akademik personel aynı üniversitedeki başka bir akademik kadroya nasıl geçiş yapar?

16/10/2007 12:00:00
Yazdır

Soru

Üniversitelerde görevli Araştırma Görevlilerin (akademik Personelin) İdari Kadroya İdari personele geçişi nasıl olmaktadır?

Örnek, Dr.Arş.Görevlisi bir akademik personelin idari kadroya Dr.olarak nasıl geçiş yapabilir?

Cevap

Üniversitelerde tüm atama ve nakiller gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi koşulu ile, Rektörlük Makamının yetkisindedir.

Bu bağlamda; idari personelin akademik kadroya geçişi üniversite dışından birinin üniversiteye geçişi gibidir. Kadronun ilanı, ilanda aranan özelliklerin karşılanması koşulu ile müracaat edilmesi ve müteakiben gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi sonucu; Rektörün hazırlanan atanma kararnamesini imzalaması ile olur.

Akademik personelin idari kadroya geçişinde ise ilan şartı yoktur. Akademik personelin, münhal bulunan idari kadroya atanmaları; fakültelerde ve bağlı kuruluşlarda dekanların, rektörlüğe bağlı kuruluşlarda ilgili müdürlerin, üniversite merkez örgütünde genel sekreterin önerisi üzerine kadro esas alınmak üzere rektör tarafından yapılır. Burada atanılacak kadro unvanına bağlı olarak görevde yükselme yönetmeliği hükümleriş uygulanır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam