19 yıl hizmeti olan bir akademisyen özel sektöre geçerse neleri kaybeder?

05/09/2009 01:00:00
Yazdır

Soru

bir üniversitede öğretim üyesiyim. 19 yıl 2 aylık memuriyetim var. 10 ay sonra emekli olmaya hak kazanıyorum. emekli ikramiyem için de 5 yıl daha beklemem gerekiyor. Ancak ben şimdi ayrılıp bir özel kuruma geçmek istiyorum. bu durumda muhtemelen SSK lı olacağım. 1- Emekli olacağım zaman bu durum maaş ve ikramiyemi nasıl etkiler? 2- 20 yılı doldurup ayrılırsam durum değişir mi?

Cevap

Belirttiğiniz konulara ilişkin açıklamalar sitemizde yer almaktadır. Ancak sorunuz dikkate alınarak değerlendirmelerimizi tekrarlıyoruz.

Devlet memurluğu hizmetinizden ayrılıp, 3 yıl 6 ayı geçen bir süre ile sigortalı olarak çalışmanız halinde, 2829 sayılı Kanun hükümleri devreye girecek ve tamamen sigortalılar hakkında uygulanan mevzuata tabi olacaksınız. Bu durumda aylığınız sigortalılar hakkında uygulanan aylık bağlama sistemi olacaktır. Sigortalılık hallerinin birleşmesine yönelik açıklamamız için tıklayınız.

Ayrıca tarafınıza sigorta hükümleri uygulanarak aylık bağlanması durumunda devlet memurluğunuzda geçen ikramiye tutarınızı da bugün için alamama durumunuz olacak, ancak ikramiye hususuna ilişkin madde iptal edildiğinden, ikramiye almanızın mümkün olabileceğini belirtmek isteriz. İkramiye konusuna ilişkin değerlendirmemiz için tıklayınız.

20 yılınızı tamamladıktan sonra görevinizden ayrılarak yaşınızı bekleyebilirsiniz. Aylık, ikramiye, sağlık konularındaki değerlendirmelerimiz için tıklayınız

http://sorucevap.memurlar.net/soru/1377/

http://sorucevap.memurlar.net/soru/1291/

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam