Babam yüzde 60 engelli, onun yanına nakil isteyebilir miyim?

21/07/2015 17:07:00
Yazdır

Soru

merhaba Çanakkale'de 1 yıllık memurum. Babamın %60 özürlü raporu var (kalp hastası) ve istanbul'da tedavi görüyor, bu sebeple tayin isteyebilir miyim raporunda ağır engelli yazmıyor

Cevap

Engellilik durumundan nakile ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun 72. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır."

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'in ek 3. maddesinde ise şu hüküm yer almaktadır:

"İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir."

Bu hükümlere göre, babanızın yanına nakil isteyebilmek için ağır engelli raporu olması gerekmektedir. Ancak ağır engelli raporu olsa da talebiniz, aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan hüküm gereğince "kadro imkanları" doğrultusunda değerlendirilecektir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam