35 yıl çalışıp emekli olan, tekrar memur olursa, 5 yılın ikramiyesini alır mı?

28/07/2015 11:37:00
Yazdır

Soru

Sn Yetkili; 35 yıl çalışarak yılbaşından önce emekli olan bir memur, 30 yılın üzerinde çalıştığı sürelerin ikramiyesini tekrar memuriyete başlamak şartıyla alabilir mi?
Sağlıcakla kalın.

Cevap

Anayasa Mahkemesinin iptal kararından sonra 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanununun 89 uncu maddesinde yapılan değişiklik ile 30 yıldan fazla sürelere emeklilik ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır.

Ancak, daha önce 30 yıldan fazla süreden emekli olanlar tekrar memuriyete başladıklarında 30 yıldan fazla sürelerine emekli ikramiyesi alamıyorlar.

Sadece tekrar memuriyete başladıklarında geçen sürelerine emekli ikramiyesi alabiliyorlar.

Örnek verecek olursak; 35 yıl çalışan memur değişiklikten önce emekli olduğu için 30 yıla ikramiye almıştır. Bu memur tekrar memuriyete başlayıp 1,2, 3, 4 .... yıl çalışırsa sadece bu çalıştığı süreye ikramiye alır, daha önceki 30 yıldan fazla olan 5 yıl süresine ikramiye alamaz. Bu durum memurların aleyhine bir durum olarak ortaya çıkmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam