Memurun, hangi işçilik sürelerine emekli ikramiyesi verilir?

08/11/2015 08:51:00
Yazdır

Soru

iyi günler, halen bir kamu kurumunda çalışmaktayım. bu kuruma telekom'un özelleşitirmesi sonucunda 2010 yılında geçtim. ancak telekmda 27.12.1996 tarihinden itibaren işçilikten GİH memurluğa kurum içi sınav sonucunda geçtim. (herhangi bir tazminat almadım) 2016 da emekli olacağım için, kurumdan aldığım hizmet belgesinde kıdem aylığı hizmetim: 20 yıl 5 ay, Kazanılmış Hak aylığı süresi:20 yıl 5 ay, yani ikiside aynı bir de benim daha önce kamu (mevsimlik) ve özel işyerlerinde SSK'lı hizmetlerim var, emeklilik keseneği esas aylığı süresi:31 yıl 8 ay. Hizmet belgesinde telekomda memurluğa geçmeden önceki SSK'lı hizmetim 1613 gün olup, KHA durumu sütununda "Değerlendirilmedi" ibaresi yer almaktadır. bu duruma göre emekli olmam halinde emekli tazminatını kaç yıl üzerinden SGK'dan (Eski Emekli sandığından) alacağım.

Cevap

Değerlendirmemiz:

Kamu işyerlerinde geçen SSK.lı sürelere emekli tazminatı, diğer adı ile emeklilik ikramiyesi ödenebilmektedir.

Emekli ikramiyesi ödenmesi ile bu sürelerin KHA. (Kazanılmış hak aylığı) süresinde değerlendirilmesi farklı bir durumdur. Hangi sürelerin KHA.nda değerlendirileceğine ilişkin bilgilere sitemizde yer vermiş bulunmaktayız.

SGK. Kamu işyerlerinde geçen sürelere ikramiye ödenmesinde Maliye Bakanlığının görüşlerine göre kural değişikliği yapmıştır. Bu değişiklik bağlamında, işçilikten kurum içi sınavla memurluğa geçtiğiniz için işçi olarak geçen bu sürelerinize (Memurluk ve işçilikle birlikteki toplam her tam yıla karşılık) emekli ikramiyesini öder.

Özel SSK.lı süreler emekli ikramiyesi dışında olduğu için bu sürelere ikramiye ödenmez..

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam