Memuriyet öncesi askerlik süresi, emekli ikramiyesi süresine dahil edilir mi?

25/01/2016 11:50:00
Yazdır

Soru

1988 yılında 16 ay askerlik yaptım. 1990 yılı ocak ayında devlet memuru olarak göreve başladım. 1999 yılında devlet memuru iken askerlik borçlanması yaptım ve ödedim.

sorum şu: 1-Memuriyete başlamadan önce yapmış olduğum askerliğimi memur olduktan sonra borçlanarak ödemiş olduğun 16 ay hizmet yılıma eklenir mi?

2- Emekli olduğumda kıdem tazminatı hesaplanırken fiili olarak çalıştığım hizmet süreme, memuriyete başlamadan önceki askerlik sürem olan 16 aylık süre eklenerekmi hesaplanacak?

Cevap

Sorularınızın cevapları;

SORU 1-Memuriyete başlamadan önce yapmış olduğum askerliğimi memur olduktan sonra borçlanarak ödemiş olduğun 16 ay hizmet yılıma eklenirmi?

CEVAP1- Askerlik sürenizi SGK.ya borçlandığınız için bu süreniz hizmet yılınıza eklenir. Askerlik sürenizi de 15 Haziran 2002 tarihinden önce yapmış olmanız size emeklilik yaşınızı daha önce tamamlamanıza katkı sağlar.

SORU 2- Emekli olduğumda kıdem tazminatı hesaplanırken fiili olarak çalıştığım hizmet süreme, memuriyete başlamadan önceki askerlik sürem olan 16 aylık süre eklenerekmi hesaplanacak?

CEVAP 2- Emeklilik ikramiyenizde fiili olarak çalıştığınız sürelere ek olarak 16 aylık askerlik süresi eklenir. Bu sürenizin eklenmesiyle birlikte memurluk sürelerinizin tam yıllarına emekli ikramiyesi ödenir. 1 yıldan az sürelerinize emekli ikramiyesi ödenmez. Yani askerlik süreniz ile birlikte 26 yıl 6 ay hizmet çıkarsa sadece 26 yıla ikramiye ödenir, 6 aylık süreye ikramiye ödenmez.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam