Hem ek ders ücreti hem de yevmiye alabilir miyim?

25/11/2014 11:45:00
Yazdır

Soru

TÜBİTAK'ta .. kitabı yazmaya gitmiştim. Bana TUBİTAK'a gittiğim için yevmiye ödenmesi gerekmiyor mu?

Kitap yazmaya gittiğim gün için bana ders ücreti ödenmiş ise aynı gün için yevmiye ile ders ücreti ödeme sorunu nasıl çözülecektir?

İlçe milli eğitim yevmiyenin de ödenmeyeceğini söylemiş.

Ne yapabilirim?

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun "Geçici görev gündeliğinin verilebileceği azami süre" başlıklı 42 nci maddesinde de" Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler:

a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.

b. Yurtdışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir.

Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz.

....." hükümleri yer almaktadır.

Bu hükme göre yurtiçinde geçici görevli olarak 14/05/2014 - 31/07/2014 tarihleri arasında 78 günlük tam gündelik almanız (ilk 90 gün tam olduğunda) gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca, yol masrafı, yevmiye ve geçici görev ödeneği gibi ödemeler, 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre yapılmakta iken ek ders ödemesi ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa (Madde 176) göre yapılmaktadır. Söz konusu ödemelerin kanuni dayanakları farklı olduğu için birbirinin yerine geçemez. Yani hem ek ders ücreti hem de harcırah ödemesini alabilirsiniz. Bu ödemeyi gönderdiğiniz evraklardan anlaşıldığına göre çalıştığınız İl Milli Eğitim Müdürlüğünüzden almanız gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam