Tekniker olarak yerleşen aday, mühendislikten mezun olmuş ise ne yapmalıdır?

06/09/2007 10:50:00
Yazdır

Soru

Değerli Memurlar.Net görevlisi,
Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için size teşekkürlerimi bildirmek isterim. Benim şöyle bir sorum var ve daha önceki sorulan sorulardan bir sonuca ulaşamadım.
Ben 2006 yılında yapılan Kpss sınavına girdim. Kpss 2007/5 ile de tekniker olarak DSİ'ye ÖSYM tarafından tekniker olarak yerleştirmem yapıldı. Ben Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümünü 2002 yılında bitirmiştim. Şimdilerde 02.07.2007 diploma tarihi ile Makine Mühendisliğinden mezun oldum. Yerleştirmemin yapıldığı kuruma başvurma esnasında Makine Mühendisliği diplomamı vermeli miyim? Ayrıca aday memur sürecinde tekniker kadrosunda çalışırken intibakım yapılabilir mi ve mühendis maaşı almam mümkün olur mu?
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Cevap

- Ön lisans mezunu olarak sınava girmeniz ve yasal olarak sınava girdiğiniz seviyeden tercih yapmak suretiyle yerleştirilmenizde mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır.
- Göreve başlamadan bir üst öğrenimi bitirmiş olmanız atanmanıza engel değildir.
- Üst öğrenimi bitirmeniz sebebiyle memuriyete giriş derece ve kademeniz değişmektedir. Bu husus maaşınızı olumlu yönde etkilemesi kaçınılmazdır.
- Size, değişen öğrenim durumunuzu idareye atanırken bildirmenizi önermekteyiz.

17/4/2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar" 05 Mayıs 2006 Tarihli 26159 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiştir.

Zam ve Tazminatlara ilişkin Yan Ödeme Kararnamesi

Anılan Kararnamenin "Bazı özel durumlara ilişkin esaslar" başlıklı 4 üncü maddesini (e ) bendinde "Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez." denilmektedir.

Tekniker kadrosunda olup ta mesleği ile ilgili üst öğretimi bitiren devlet memurları bitirdikleri üst öğretime ilişkin zam ve tazminatlardan faydalanabilmektedirler.

Zam ve Tazminatlara İlişkin 160 Seri Nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam