Öğretmenim, sağlık yönetimi bölümünü bitirirsem ek derece alabilir miyim?

01/10/2017 13:07:00
Yazdır

Soru

Hali hazırda öğretmen olarak çalışıyorum. Aöf Sağlik yönetimi bölümünü bitirirsem sağlık lisansiyeri sayılıp ek derece alabilir miyim?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A5 maddesi:

"Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri sağlık bilimleri lisansiyerleri (Hayvan sağlığı dahil) Biyolog unvanına sahip akademik personel giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınırlar."

Kimlerin sağlık bilimleri lisansiyeri sayılacağına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı karar vermektedir.

13/04/2006 tarihli YÖK kararında, Sağlık Yönetimi Programından mezun olanların sağlık bilimleri lisansiyeri sayıldıklarına karar verilmiştir.

Sayıştay Genel Kurulunun 2.3.1987 gün ve E.No:1987/1, K.No:4594/1 sayılı Kararı:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36 ncı maddesinde yer alan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında unvanları sayılan sağlık bilimleri lisansiyerlerinin, hangi sınıfta görev alırlarsa alsınlar, bunun için anılan maddenin (G) bendi uyarınca Bakanlar Kurulu Kararı aranmadan 36 ncı maddenin (A) fıkrasının 5 inci bendi hükmünden faydalandırılmaları gerektiği"

Sağlık yönetimi bölümünü bitirirseniz, sağlık lisansiyeri sayılarak 36/A5 e göre ek derece alabileceğinizi düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam