KPSS sınavından sonra bir üst öğrenimi bitiren ve işe yerleşen memurun görevde yükselme sorunu

12/07/2008 19:11:00
Yazdır

Soru

Ben 29 Haziran 2007 de teften mezun oldum.
25 Haziran sıraları 2006/5 kpss2 atamaları yapılıyordu. Ben de başvurumu verdim. Sonrasında EGM teknisyen olarak atandım. İşe başlama tarihim Kasım 2007 oldu.
Mayıs 2008 de diplomamı Ankara'ya gönderdim. İntibakım yapılsın diye.
Bugün Ankara intibak bürosunu aradım. Görevli memur benim intibakımın yapılacağını fakat kıdemimin verilmeyeceğini söyledi. Gerekçe olarak da mezuniyet tarihimin işe başlama tarihimden önce olmasını gösterdi. Yani diplomam hiçbir işe yaramayacak. Sanırım sadece derecem düşecek.
Biraz karışık gibi.
Sizce ben ne yapmalıyım?
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Saygılar

Cevap

Öncelikle; siz 2006 sınavına lise mezunu olarak girmişsiniz ancak 2007 yılında bir üst öğrenimden mezun olmuşsunuz. 2006 yılı KPSS/2 sınavına başvuru tarihinden sonra mezun olduğunuz için lise puanınız geçerlidir. Bu nedenle yerleştirme işlemi sonrasında atama işleminizin yapılması doğru bir uygulamadır.

Diğer taraftan burada önemli bir hususu belirtmek gerekmektedir. İntibak yapılabilmesi için memuriyetten ayrılınması veya veya memuriyette iken bir üst öğrenimin bitirilmesi gerekmektedir. Bu husus intibaka ilişkin 657 sayılı Kanunun ilgili maddesinde açık olarak yer almaktadır.

Siz üst öğrenimi bitirdiğiniz için, memuriyete giriş derece ve kademeniz değişmektedir. Bu husus maaşınızı cüzi de olumlu yönde etkilemesi kaçınılmazdır.

Diğer taraftan, intibak yapılamaması, kişinin gördüğü yüksek öğretime dayalı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girmesine engel değildir.

Bu soru 26,111 defa okundu. 26 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam