Aynı tarihte hem önlisans hem de lisanstan mezun olan kişinin intibakı

28/07/2009 15:45:00
Yazdır

Soru

Selam memurlar net üyeleri ben intibakla ilgili bir şey öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teknisyen kadrosunda çalışırken M.Y.O. bitiren(teknik) biri için intibakı yapılmıştır. Ancak aynı şahıs aynı mezuniyet tarihi ile bir lisans öğrenimini AOF (kamu yönetimi) bitirerek yeniden intibak yapılmasını istemektedir. Bu durumda izlenmesi gereken yol nedir? teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun uyarınca genel olarak intibak nasıl yapılır ayrıntılı olarak daha önce yayımlanmış olan haberini okumanız tavsiye etmekteyiz.

Emsal Nedir, İntibak Nasıl Yapılır?

Ön lisans öğrenimi üzerine lisans eğitiminin tamamlayan devlet memurunun 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin 12/d hükmü uyarınca intibakının yapılması gereklidir.

Ön lisans üzerine lisan eğitimini tamamlayanların intibakları hakkında ayrıntılı haber için tıklayınız.

Aynı hizmet yılı ile ve kriterler aynı olarak intibak yapılması halinde de GENELLİKLE kişinin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değişiklik olmamaktadır.

İntibak sonucunda ilgilinin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinin kişinin lehine değişmesi ise kişinin özel durumuna göre değişiklik arz etmektedir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;

1- Ön lisans üzerine lisans eğitimini tamlamanızı müteakip diplomanızı idareye intikal ettirmeniz halinde idarece değerlendirilmesi gerekmektedir.

2- Ön lisan için intibak yapıldıktan sonra lisans üzerine intibak yapılması halinde GENELLİKLE KAZANILMIŞ HAK AYLIK DERECE VE KADEMESİNDE DEĞİŞİKLİK OLMAMAKTADIR.

3- İntibak işlem tarihi olarak memurun idareye diploma veya bitirme belgesini idareye intikal ettirdiği dilekçe tarihi esas alınır.

İntibak işlemlerinde mali haklara ne zamandan itibaren hak kazanılır?

4- İntibak işlemi sonucunda kişinin derece ve kademesinde meydana gelen değişiklik sebebiyle oluşan mali haklara dilekçenin verildiği tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanılır.

5- İdare intibak işlemini geciktirmesi halinde geriye dönük ödeme yapılması gerekmektedir.

6- Yukarıda yer verilen ayrıntılı açıklamalar uyarınca intibak işleminizi kendiniz değerlendirdikten sonra kazanılmış hak aylık derece ve kademenizde lehine değişiklik olduğunuzu tespit etmeniz halinde hakkınız yargı yolu ile aramanız da mümkün bulunmaktadır.

Bu soru 15,005 defa okundu. 9 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam