İngilizce öğretmenliğinde okuyorum. 2. sınıftayım. KPSS'ye girip memur olabilir miyim?

05/07/2010 16:23:00
Yazdır

Soru

ben ingilizce öğretmenliği 2. öğretim okuyorum.2.sınıftayım..yani hala öğrenciyim ama 2010 yılı eylül ayındaki lise ve önlisans için yapılacak olan kpss'ye lise mezunu olarak başvurdum..
öğrenciyken devlete atama olmayacağına dair duyumlar alıyorum...beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...öğrenciyken,hala öğrenimime devam ederken memur olarak atnabilir miyim?acil cevaplarınızı bekliyorum...şimdiden teşekkürler...

Cevap

Öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanlığının getirmiş olduğu bir kural bulunmaktadır. Buna göre öğretmen atamalarına, sadece son sınıfta iken veya mezun iken KPSS'ye girenler başvurabilmektedir. 3. sınıfta iken KPSS Öğretmenlik sınavına girenlşer, aldıkları KPSS10 puanı ile öğretmen atamalarına katılamamaktadır.

Ancak memur atamalarında aynı sınırlama bulunmaktadır. Siz lise düzeyinden sınava gireceksiniz. Buradan alacağınız KPSS93 puanı ile, KPSS tercih dönemlerinde lise mezunlarına yönelik açılan kadrolara başvurabileceksiniz. Bu konuda bir ihtilaf bulunmamaktadır. Diğer taraftan iki hususu belirtmek gerekmektedir.
1- Öğrenim durumundan nakil hakkı her kurumda bulunmamaktadır. Olanlarda da çok sınırlıdır.
2- Eğer aynı ildeki bir kuruma nakliniz çıkmış olsa dahi, mevzuatımızda çalışırken öğrenime devam etmeye izin veren bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu yönde bir hak yoktur.

Bu soru 19,931 defa okundu. 28 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam