Teknik lise ve ön lisans mezunu kaçıncı dereceden memuriyete başlayacak?

30/11/2013 21:41:00
Yazdır

Soru

İyi günler Sayın editör anlayamadığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle kendimi konu açısından biraz tanıtırsam: 13/05/2011 de sözleşmeli teknisyen olarak göreve başladım 04/06/2011 de yayınlanan 632 sayılı KHK ile kadroya alındım. KPSS ye meslek lisesi mezunu olarak girdim ve işe başvuru tarihi itibariyle yine meslek lisesi mezunuydum daha sonra geçen sürede (güvenlik soruşturması falan) MYO teknik programlardan mezun oldum. Şimdi asıl konuya gelirsek, ben 632 sayılı KHK ile kadroya alındığımda bana verilen derece kademe 13/3 idi ve kısa bi süre içinde intibakım yapıldı ve 10/2 oldum benimle aynı anda işe başlamış yine aynı kurumda teknisyen olan arkadaşımda MYO teknik programlar mezunu ancak o düz lise mezunu ikimizinki de 3 yıllık lise ama benimki endüstri meslek lisesi (arkadaşım KPSS ye ön lisans düzeyinde girdi).şimdi 657s. DMK.nın 36. mad. 'ortak hükümler' başlığındaki mezuniyete göre derece ve kademler konusunda
Liseyi bitirenler 13/3
Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 12/2
İle işe başlar deniliyor. Ben bu konu hakkında komisyona (cezaevinde çalışıyorum)her ne kadar 3 defa dilekçe ile başvurmuş olsam da aldığım cevap tek ve şu : 'sen kadroya alındığın tarihte ön lisans mezunu olduğundan ve memuriyette derece/kademe en üst öğrenime göre yapıldığından dolayı meslek lisesinden doğan 2 kademe farkı alamıyorsun'...
Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap

Devlet memuru girenler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 maddesi hükmü uyarınca memuriyete giriş dereceleri mezun oldukları en üst öğrenim esas alınarak belirlenmektedir.

657 sayılı Kanunun 36 maddesi hükmü uyarınca memuriyete 10 uncu derecenin 2 kademesinde memuriyete alınmaktadır. Bu çerçevede 632 sayılı KHK ile memur kadrosuna geçirilen sözleşmeli personel pozisyonundan memur kadrosuna ön lisan mezununun 10 uncu derecenin 2 kademesinde göreve başlatılmasında mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır.
3 yıllık teknik lise bitiren ön lisan mezununa ilave kademe verilerek 10/2 kademesinden haha yüksek derece ve kademeden göreve başlatılması mümkün bulunmamaktadır.
Ancak, 2005 ten önce normal öğrenim süresinden fazla okumuş olmanız halinde fazla okunan fazla süre için fazla okunan her süre için 1 kademe ilerlemesi mümkün bulunmaktadır.

Emsal Nedir, İntibak Nasıl Yapılır?

İntibak kategorisi

Yukarıda yer verilen hüküm ile açıklamalar çerçevesinde idarenin hakkınızda uygulaması doğru görünmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam