KİT'te sözleşmeli geçen süre yıllık izinde sayılır mı?

13/03/2018 10:19:00
Yazdır

Soru

Değerli memurlar.net çalışanları benim sorum söyle. 12 ağustos 2008 yılında dhmi de 399/2 sayılı cetvele tabi olarak sözleşmeli memur olarak işe başladım. 2011 yılında 26 ağustosta 657' tabi başka bir kuruma geçtim ve halen çalışmaktayım. benim 30 günlük yıllık izin hakkım ne zaman başlar. dhmi'de gecen süreler yıllık izin hesaplamasına dahil edilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102. Maddesi:

Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

154 seri nolu tebliğ:

Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir.

Kamu iktisadi teşebbüslerinde görev yapan sözleşmeli personel 399 sayılı KHK'a tabidir. Kamu iktisadi teşebbüsleri kamu kurum ve kuruluşu sayılmaktadır.

Memurluğa geçenlerin 399 sözleşmeli hizmet süresi eklenerek 657 sayılı Kanunun 102. Maddesine göre o yıl için kullanabileceği yıllık izin süresinin tespit edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sorunuza göre 399 sözleşmeli sürenizle beraber 10 yıl hizmetiniz dolduğunda 30 gün yıllık izni hak edebileceğinizi değerlendiriyoruz.

Bu soru 6,522 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam