Disiplin cezası teklif edildi ama zamanaşımı oldu, 8 yıla 1 kademe alabilir miyim?

02/08/2018 10:32:00
Yazdır

Soru

Hakkımda açılan bir disiplin soruşturmasında tarafıma kınama cezası teklif edildiği fakat zaman aşımından dolayı tesis edilemediği yazmaktadır. Memuriyette 7 yılım doldu. Bu durum 8 yıla bir kademe almama engel teşkil eder mi? En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64. Maddesi:

"Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır."

657 sayılı Kanunun 127. Maddesi:

Bu Kanunun 125 inci maddesinde sayılan fiil ve halleri işleyenler hakkında, bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren;

a) Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında bir ay içinde disiplin soruşturmasına,

b) Memurluktan çıkarma cezasında altı ay içinde disiplin kovuşturmasına,

Başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.

Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar.

Memurlar son sekiz yıl içerisinde disiplin cezası almaları durumunda ilave kademeden faydalanamıyor.

Zamanaşımı gerçekleştiğinde ise memurlara disiplin cezası verilemiyor.

Sonuçta hakkınızda disiplin cezası teklif edilmiş olmasının 8 yılı doldurduğunuzda ilave bir kademe almanızı engellemeyeceğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam