Alt bölge tayini ile gelen sağlık teknikeri, iller arası nakil için 2 yıl beklemek zorunda mı?

23/05/2019 14:39:00
Yazdır

Soru

Haziran İller Arası Tayine Başvuru İçin Belirli Süre Çalışma Şartı Var Mı?

Merhaba Kolay gelsin. Sağlık Bakanlığı 2019 Haziran ayı isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle tayin yerleri açıklanmış. İlk Atama yerim Tekirdağ da 3 yıl çalıştıktan sonra Alt Bölge tayini ile Mardin iline Tayin istedim ve tayin oldum. Şuan da 6 aydır Mardin ilinde çalışıyorum. 2019 Haziran ayı isteğe bağlı iller arası tayini ile tercih yapabiliyor muyum? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Unvan: Sağlık Teknikeri/ Ağız ve Diş Sağlığı

Cevap

2019 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metninin 3. maddesinde "Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir." hükmü yer almaktadır.

Değerlendirme;

Mardin İlinde, son atanma tarihi itibarıyla 6 aydır çalışıyor olmanız nedeniyle ilgili ilan metninin 3.maddesi şartlarını (fiilen 2 yıl çalışmış olmak) taşımadığınız anlaşıldığından, 2019 Haziran İller arası kurasına müracaatınızın kabul edilemeyeceği değerlendirilmiştir.

Bu soru 6,156 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam