Tüp bebek tedavisi tayin için sağlık özründen sayılır mı?

10/10/2019 06:25:00
Yazdır

Soru

2 yıllık evliyiz çocuk sahibi olamıyoruz tüp bebek sağlık özrüne girer mi bulunduğumuz ilde tüp bebek tedavisi yok bilgi verir misiniz?

Cevap

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik:

"Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği

Madde 13 - (Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir."

Tüp bebek tedavisinin, eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alacağınız sağlık kurulu raporunda "görev yapılan yerde tedavisinin mümkün olmayan hastalık" olarak belirlenmesi halinde sağlık özrü kapsamında atanabileceğinizi düşünüyoruz.

Ancak uygulamada kurumların bu tedaviyi sağlık özrü kapsamında kabul etmediğini görüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam