Diyanetteki süreler, öğretmenlikte nasıl saydırılır?

02/01/2006 00:00:00
Yazdır

Soru

1996'da İHL'den mezun oldum.14/01/1997'de Sivas'ta imam olarak memuriyete başladım. 14/03/2001 tarihinde istifa ettim. Daha sonra 12/09/2001'de M.E.B' a öğretmen olarak atandım. Bu görevim şu an da devam etmektedir. Hizmetlerimin birleştirilmesi için müracaat yapmadım.
1. Hizmetlerimi birleştirebilir miyim?
2. Bunun için nereye ve nasıl müracaat etmeliyim?
3. Derece ve kadememde
4. Hizmet puanımda ne
5. Emeklilik yılımda ne gibi bir değişiklik olur?

Cevap

Sorunuzdan aylık bekleme süresine iki gün uymadığınız ve intibakınızı da bu nedenle bildirmediğiniz anlaşılmaktadır. Ancak, Danıştay kararlarına göre 6 ayı beklemeden öğretmenliğe atanmamanıza ilişkin tespit eğer altı aylık süre içinde olsaydı görevinize son verilirdi. Ama bugün itibariyle olayın üzerinden 4 sene geçmiştir. Dolaysoyla intibak işlemlerinizi yaptırmanızd bir sakınca bulunmamaktadır.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 92 maddesi hükmü uyarınca istifa eden Devlet memurlarının hükmü uyarınca kazanılmış hak aylık dereceleri ile memuriyete dönmeleri düzenlenmiş bulunmaktadır. İstifa sonrası dönüşler için http://www.memurlar.net/kategori/52/ bakınız

1- İdareye daha önce bildirilmemiş hizmetinizin bildirilmek suretiyle birleştirilmesinde yasal bir engel bulunmamaktadır.

2- Hizmet birleştirmesi için (personel birimine ) derece yükselmesi yapan birime evraklarınızı (Diyanet İşleri Başkanlığından alacağınız hizmet cetvelini) teslim etmeniz yeterlidir.

3-Öğrenim durumu değişmemişse istifa etmiş olduğunuz derece ve kademenize yeni hizmetleriniz ilave edilmek suretiyle kazanılmış hak ve emeklilik müktesep derece ve kademenizin tespit yapılır. Memuriyetten ayrılış kazanılmış hak aylığını veya mezuniyet tarihleriniz bilinmemesi nedeniyle Kazanılmış hak aylık derece ve kademeniz hesaplanmamıştır.

4- Diyanet işlerli başkanlığında 657 sayılı Kanuna tabii memur statüsünde geçen hizmetleriniz hizmet puanınızın hesabında değerlendirilir. Ayrıntılı haber için bakınız http://www.memurlar.net/haber/23420/

5- Toplam hizmetiniz esas alınmak suretiyle 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunun 39 uncu maddesi ve geçici madde 205 inci madde hükmü uyarınca 23/5/2002 tarih ve 4759 sayılı Kanunu yayım tarihinde görevde bulunmanız ve o tarihte yukarıdaki veriler uyarınca 4 yıl 10 ay 11 gün hizmetiniz bulunduğu ve anılan geçici 205 inci maddenin o fıkrası "Emeklilik hizmet sürelerini doldurmaya; 14 tam yıldan fazla, 15 tam yıl veya daha az kalan kadın iştirakçiler 53, 20 yıldan fazla, 21 yıl 6 ay veya daha az kalan erkek iştirakçiler 57 yaşını," hükmü uyarınca ve 25 fiili hizmet süresini ve 57 yaşını doldurmanız halinde emekliliğiniz mümkün bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam