Hurda müdürlüğünde patlayıcı maddelerle çalışanlar fiili hizmet zammı alır mı?

30/10/2008 14:39:00
Yazdır

Soru

merhabalar sayın editörüm;
bir konuda bilginize başvurmak istedim.ben 21.12.2006 tarihinden itibaren m.k.e ye bağlı pirinç fabrikası fesih müdürlüğünde kimya teknikeri olarak çalışmaktayım.fesih müdürlüğünde miladı dolmuş mühimmatların fesihi yapıldığından birebir tehlikeli bir ortamda çalışmaktayız.fakat fesih müdürlüğü önceleri barut fabrikasına bağlıyken hurda müdürlüğüne bağlanmış,hurda müdürlüğünden sonra 2005 yılında pirinç fabrikasına bağlanmış.hurda müdürlüğü patlayıcı maddelerle çalışmadığından fesih de fiili hizmettte hurdalıkmış gibi düşünülmüş.şu an bu müdürlükte bir ben birde başmühendis arkadaşım çalışıyor.yani fiili hizmet alması gereken 2 kişi var sadece.fakat işe girdiğimden beri 1 gün bile fiili hizmet alamadım.bu konu için emekli sandığına yazı yazdıklarını cevap beklediklerini söylediler fakat uzun zamandır bi cevap gelmedi.m.k.e çapında hurdalık hariç tüm teknik personel fiili hizmet alırken benim ve başmühendis arkadaşımın alamaması haksızlık diye düşünüyorum.geçmiş ve gelecek fiili hizmetleri alabilmem için ne yapmam gerekiyor.bu konuda bana cevap yazarsanız çok sevinirim.1 günde olsa fiili hizmetimi almak ve erken emekli olmak isterim bir bayan olarak.teşekkürler.

Cevap

Fiili Hizmet Süresi Zammı, bir başka ifade ile yıpranma payı, 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanununun 32 nci maddesinde ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40 ncı maddesinde düzenlenmiştir.

Bu kapsamda bulunanların fiili hizmet süresi zammından yararlandırılıp yararlandırılmayacaklarında Kurumlarca düzenlenmiş olan bilgi ve belgelerin önemli olduğu anlaşılmaktadır. Nitekim, talebinizde konu ile ilgili olarak yazışma yapıldığını belirttiğiniz görülmektedir. Bu nedenle, bu konudaki talebinizi halen görev yapmakta olduğunuz kurum ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Tescil ve Hizmet Dairesi Başkanlığına (Milli Müdafaa Caddesi No. 24 Bakanlıklar-ANKARA) yapmanızda fayda görülmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam