4/B'li başhekim olabilir mi?

21/02/2009 16:22:00
Yazdır

Soru

sorum cok kısa
4/b li calısan bir dis hekimiyim devlet hastanesinde bas hekim yardımcısı olabilirmiyim kanunen herhangi bir lumsuzluk varmıdır acaba?
ilginize tesekkur ederim
saygılarımla iyi çalısmalar.....

Cevap

Şef, şube müdürü ve daire başkanı gibi hiyerarşik kademeler memurlar eliyle gördürülmektedir. Bir hizmetin sözleşmeli personel eliyle gördürülmesi için yasal düzenleme olması gerekmektedir.

Diğer taraftan hali hazırdaki mevzuata göre 4924'e tabi sözleşmeli personel, istihdam edildiği hizmet biriminde gereği halinde başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire olarak görevlendirilebilmektedir. Bu konudaki düzenleme 4924 sayılı Kanunda yapılmıştır. 2005 yılında Kanununun 5. maddesinde yapılan düzenleme şu şekildedir:

"Sözleşmeli personel, istihdam edildiği hizmet biriminde gereği halinde başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire olarak görevlendirilebilir. Bu görevleri yürüttükleri sürece kendilerine bu görevlerine istinaden başka bir ücret ödenmez."

Ancak bu düzenleme sadece 4924'e tabi sözleşmeli personel için yapılmıştır.

4/B'li personelin başhekim yardımcısı olmasına imkan veren bir düzenleme bulunmamaktadır. Şu hususu da belirtmek gerekmektedir: 657 sayılı Kanuna göre sağlık müdürlüğü, sağlık müdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik ve baştabip yardımcılığı ikinci görev olarak yürütülmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam