4/B'li personel alımında yazılı sınav yapılabilir mi?

18/01/2010 16:13:00
Yazdır

Soru

Haberler başlığı altında yer alan "4/B'de Torpile Son" haberinizden öğrendiğim kadarıyla artık 4b kadrolarına sözlü ya da yazılı sınav usülü ile personel temini yapılamayacak. Fakat Tapu Kadastro G.M'lüğünün anasayfasındaki ialnda şu ifade yer almaktadır:
b) Yazılı Sınava Tabi Unvanlar da;
1. Tapu Arşiv Uzmanı, Arşiv Uzmanı ve Programcı unvanlarına başvuru yapan adaylardan KPSS (B) grubu puanlarının en yüksek puandan başlayarak sıraya konulmak kaydıyla her unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun beş (5) katı kadar aday yazılı sınavına çağrılmak üzere belirlenecektir. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.

Bu alım usulü Danıştay kararına aykırı değil midir?

Cevap

4/B'li personel alımı http://www.memurlar.net/haber/33818/ adresinde yer alan "7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" doğrultusunda yürütülmektedir. Esasların ek 1. maddesi personel alımını düzenlemiştir. Ek madde 1'in ise;

(a) bendi ÖSYM'nin puan sırasına göre yerleştirme yapmasını,
(b) bendi Kamu kurumunun kendisinin, yazılı ve/veya sözlü sınav yapmaksızın, doğrudan KPSS-B puanlarına göre alım yapmasını,
(c) bendi ise Ekli 3 sayılı cetvelde belirtilen kadrolara "KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav başarısı sırasına göre yerleştirme yapılmasını düzenlenmiştir. Tapu arşiv uzmanı, arşiv uzmanı ve programcı kadroları ekli 3 sayılı cetvelde yer almaktadır.

Bunun dışında, esaslara ekli 1 sayılı cetvelde yer alan unvanlar için KPSS'ye girmiş olma şartı aranmamaktadır.

Ekli 2 sayılı cetvelde yer alan unvanlar için ise sadece mesleki uygulamalı sınav yapılmaktadır.

 

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam