Emekli aylığı alan kişi belediyede danışman olursa, emekli aylığı kesilir mi?

17/08/2011 01:55:00
Yazdır

Soru

EMEKLİ AYLIKLARINI ALMAKTA OLAN KİŞİLER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE DANIŞMAN OLDUKLARINDA EMEKLİ AYLIKLARINI ALABİLİRLER Mİ?

Cevap

Emekli iken yeniden kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alanların emekli aylıkları kesilmektedir. Bu konuya dair geniş düzenleme 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinde yer almıştır.

5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine göre, emekli aylığı almakta iken aynı zamanda genel bütçeye dahil dairelerde, katma bütçeli idarelerde, döner sermayelerde, fonlarda, belediyelerde, il özel idarelerinde, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmelerde, sosyal güvenlik kurumlarında, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşlarında, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda çalışmalarının mümkün olmayacağı açıklanmıştır.

Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre de Danışmanlar, Büyükşehir belediyesi genel sekreterine ödenen brüt aylık miktarına bağlı olarak belirli miktarda ücret aldığından, emekli olan kişi Danışman olarak görev yapması halinde emekli aylıklarının kesilmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam