Sağlık Bakanlığı çalışanıyım. DGS ile bir yere yerleşirsem, naklim yapılır mı?

15/08/2011 01:47:00
Yazdır

Soru

Merhaba benim sorum şu şekilde olacak;
2011/3 Sağlık Bakanlığı Ataması ile 4/B li olarak atandım. 4/B li personelin kadroya alınmasıyla kadrolu oldum DGS ye girdim DGS den yerleştirildiğim taktirde tayinimin olabilmesi mümkün müdür?

Cevap

Sağlık Bakanlığında kadrolu olarak çalışanların yer değiştirme işlemeleri, 8/6/2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğine göre yürütülmektedir.

Bu yönetmeliğin 21. maddesinin son fıkrasında; eğitime ilişkin olarak iki hüküm yer almaktadır. Bunlar şu şekildedir:

"Eşi, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında kurulan üniversitelerde öğretim üyesi olanlar ile Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre bu üniversitelerde uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimi görenlerin eşlerinin, eşinin bulunduğu yerlere atanma talepleri bu Yönetmelikte belirtilen atama ve yer değiştirme dönemlerine bağlı kalınmaksızın genel hükümler çerçevesinde değerlendirilir. Ancak, eşi uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimi görenlerin atanma talebinde bulunabilmesi için eşlerinin kalan eğitim sürelerinin altı aydan fazla olması şarttır."

"Personelin sağlık ile ilgili bir alanda en az dört yıllık lisans öğrenimi gördüğünü belgelendirmesi halinde, münhal kadro olması ve öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere yer değiştirme suretiyle atanma talebi değerlendirilir"

İlk hüküm TUS eğitimine ilişkindir. İkinci hüküm ise sorunuza ilişkindir.

Buna göre sağlıkla ilgili bir 4 yıllık bir lisans alanında öğrenim görmeye başlamanız halinde, boş kadro olması ve öğrenim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla, Sağlık Bakanlığı eğitim gördüğünüz yere naklinizi yapabilir

Bu soru 11,709 defa okundu. 11 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam