3056'ya göre çalışan sözleşmeli personelin izin hakkı var mı?

14/01/2013 23:00:00
Yazdır

Soru

İyi günler; sayın memurlar.net yetkilileri, içinden çıkamadığımız bir konuda acil fikrinize ihtiyacımız var:

Eşim Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü?nde sözleşmeli personel olarak görev yapmaktadır. İlgili kurumda personel sözleşmeli olmasına rağmen 657 sayılı kanuna tabi çalışmaktadır. Geçtiğimiz aylarda eşim doğum yaptı, bu doğrultuda ücretsiz izin talebinde bulunduk ancak verilen cevapta 3056 sayılı (Arşiv Kanunu) kanunun 3. maddesine göre Başbakanlıkta sözleşmeli olarak çalıştırılacak personel hakkında hizmet sözleşmesinin 12. maddesinde aylıksız izine yer verilmediği belirtilmiş.

Ücretsiz izin alamadığımız için ciddi sıkıntı çekmekteyiz. Sorum; acaba Devlet Personel bize verdiği bu cevapta haklı mı yani bizim ücretsiz izin hakkımız yok mu, acaba mahkeme yoluna gitsek kazanabilir miyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Cevap

Kamu kurum ve kuruluşlarında çok farklı (statülerde)şekillerde personel istihdam edilmektedir.

1-Memur

Memurlar hakkında 657 sayılı Devlet memurları Kanununda düzenlenmiş olan haklardan faydalanmaktadır.

2-Sözleşmeli personel

-Kitlerde 399 sayılı KHK tabi sözleşmeli personel 399 HKH düzenlemiş haklardan düzenleme olmaması halinde Devlet Personelin Başkanlığının görüşü üzerine 657 sayılı Kanunun hükümleri

-4/B Sözleşmeli Personel

6/6/1978 tarihli ve 7/15754sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda düzenlenen haklar

4/B'li Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar

-5393 sayılı Kanunun 49. Md. Belediyelerde çalışan sözleşmeli Personel

5393 sayılı Kanun ve hüküm bulunmayan hallerde 4/B Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların hükümleri

-Kuruluş Kanunları uyarınca hizmet sözleşmesi ile istihdam edilen personel

(Örnek: Üst kurullarda istihdam edilen personel ve 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun 35 inci maddesi gibi onlarca Kanun veya KHK de sözleşmeli personel istihdamı düzenlenmiştir. 3056 sayılı K 35 inci maddesi çalıştırılan sözleşmeli personel Bakanlar Kurulu Kararı tanınan haklardan)

3-Geçici personel

Geçici personelin hakları Bakanlar Kurulu Kararları ile düzenlenmektedir.

4/C kararnamesi

4-İşçi

İş kanunu ve bazı kanunlar ile düzenlenmektedir.

4857 sayılı Yeni İş Kanunu

6111 sayılı Kanun ile Kamuda çalışan işçilere tanınan yeni izin hakları

3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ?Sözleşmeli personel? başlıklı 35 inci maddesinde ?Başbakanlık merkez teşkilatında, Müsteşar (?)(1) kadrolarına atananlar atandıkları kadrolarda sözleşmeli olarak da, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın çalıştırılabilir.

.. Ayrıca, Başbakanlık merkez teşkilatında ihtiyaç duyulacak unvanlarda ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde Osmanlıca dil ve yazı ile yazılan her türlü arşiv malzemesinin Türkçe'ye çevrilmesi, tasnifi, değerlendirilmesi gibi özel bilgi ve ihtisası gerektiren işlerde kadro aranmaksızın ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın yerli ve yabancı elemanlar sözleşmeli olarak çalıştırılabilir. Ancak Devlet Arşivlerinde çalıştırılacaklarda yaş haddi aranmaz, varsa emekli aylıkları kesilmez.

Bu suretle çalıştırılacakların sözleşme usul ve esasları ile ücret miktarı ve her çeşit ödemeler Bakanlar Kurulunca tespit edilir.

Sözleşme ile çalıştırılacak personel istekleri üzerine T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilir.?hükümleri yer almaktadır.

Anılan Madde hükmü uyarınca çalıştırılacak sözleşmeli personel çalışma usul ve esasları Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenmiştir

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;

Sözleşmeli personelin hakları, düzenlendikleri kanun veya bu kanun verdiği yetkiye dayanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu Kararlarında düzenlenen haklar ile sınırlıdır. Aylıksız izin haklarının memurlar gibi olabilmesi için, söz konusu Kanunlarda veya yetki verilmiş olması halinde ilgili Bakanlar Kurulu Kararlarında değişiklik yapılması gereklidir.

3056 sayılı Kanunun 35 inci maddesi uyarınca istihdam edilen personel hakkında da anılan hüküm uyarınca yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu Kararının uygulanması gerekmektedir. Bakanlar kurulu karında aylıksız izin düzenlenmedi ise sözleşmeli personele aylıksız izin verilemez.

Söz konusu BKK bilgi edinme Kanunu çerçevesinde ilgili kurumdan istemek suretiyle ulaşabilirsiniz.

Devletin en kısa sürede onlarca farklı sözleşmeli istihdamdan vazgeçmelidir. Sözleşmeli personel istihdamında mevzuat birlikteliğine gitmeli ve elde edilen hakları eşitlemelidir.

Bu soru 12,056 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam