Kimler enfeksiyon hemşiresi olabilir?

20/05/2013 08:39:00
Yazdır

Soru

merhabalar.size bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.ben 657 ye tabi devlet memuruyum.eğitim araştırma hastanesi ortopedi servisinde lisans mezunu hemşireyim.çalışmamın 3. yılındayım.tıbbi mikrobiyoloji alanında yükseklisan yapıyorum.mezun olduktan sonra biyolog olabilir miyim.hangi aşamalardan geçmem lazım.yada enfeksiyon hemşiresi olabilir miyim.ne gibi şartları var.yaptığım yükseklisansın bana getirisi ne olacak.teşekkürler

Cevap

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliğinin 13. maddesi şu şekildedir:

"Başhemşirelik tarafından, tercihen yüksek okul mezunu, bilgisayar kullanmayı bilen ve Bakanlık tarafından onaylanmış enfeksiyon kontrol hemşireliği sertifikasına sahip hemşireler arasından seçilir ve enfeksiyon kontrol komitesine bağlı olarak çalışır. (Değişik cümle: 25/06/2011 - 27975 S. R.G. Yön./1. md.)(*) Yıllık ortalama yatak doluluk oranı dikkate alınarak her yüz elli dolu yatak için bir enfeksiyon kontrol hemşiresi görevlendirilmesi zorunludur."

Bu yönetmelik hükmü oldukça açıktır.

Diğer taraftan, yükseklisans unvan kazandırmamaktadır. Yani bitirdiğiniz yüksek lisanstan dolayı biyolog unvanını almanız mümkün değildir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam