Mesai başında kalp krizi geçiren baba, vazife malulü sayılır mı?

27/03/2015 08:26:00
Yazdır

Soru

1985 yılında vefat eden baba K.Ç.. Babam sağlık kuruluşunda (sağlık ocağında şoför olarak görev yapmaktaydı.), msai saatleri içerisinde görev yerinde kalp krizi geçirdi. Gerekli müdahaleler yapıldı. Sonuç olarak iş yerinde vefat etti.Babamdan kalan maaşı annem alıyordu annem de 24.07.2010 tarihinde vefat etti. Ben, kamu kurumunda çalışıyorum ve bekarım. Benim önemle ve açıklayıcı bigi ile öğrenmek istediğim konu, babamdan kalan emekli maaşını ben alabilirmiyim. Bekar olduğum için. Ayrıca babam iş yerinde vefat ettiği için görev başında hayatını yitirdiği için TOKİ den vazife malullüğü kanunu gereğince ben ve kardeşlerim faizsiz kredi kullanabilir miyiz?

Cevap

Kalp krizleri genelde vazife malullüğü kapsamına girmemektedir. SGK Sağlık Kurulu, görevden kaynaklı olmayıp, bünyesel rahatsızlık gerekçesini ileri sürerek bu durumları kapsama dahil etmemektedir.

Vazife malullüğü sayılmadığından, faizsiz konut kredisinden yararlanamazlar.

Vazife malullüğü kapsamına girme durumunda ise bekar kız çocuk aylıktan ve de faizsiz konut kredisinden yararlanır. Ancak, memur olan kız ve herhangi bir şekilde çalışan erkek çocuklar aylıktan yararlanamazlar. Bekar kız çocuğun memur olup olmamasına göre aylıktan yararlanması dava edilebilir. Bu konuda esas olan mahkemelerin takdiridir.

Ayrıca, normal yetim aylığında da memur olan kız çocuk aylık alamaz.

Bu soru 6,589 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam