Lise mezunu, şef olabilir mi?

28/07/2015 09:00:00
Yazdır

Soru

Bir kamu kurumunda yaklaşık 15 yıldır şoför kadrosunda çalışmaktayım. Lisans mezunuyum. Kaç kere şeflik sınavına girdim hep ilk yedekte kaldım. Şimdi başımıza 3-4 yıllık lise mezunu bir şoförü araçlar amiri olarak atamışlar. Sizce bu normal mi? Mahkemeye verirsem kazanabilir miyim?

Cevap

Genel çerçeve yönetmeliğin 5. maddesi gereğince "Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için" en az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak gerekmektedir.

Yine genel çerçeve yönetmeliğin geçici 3. maddesi gereğince, kamu kurumları, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte (1999'da) görevde bulunan personeli bakımından, 5 inci madde ile öngörülen öğrenim düzeyinin altında bir öğrenim düzeyi belirleyebilirler. Yani kamu kurumları isterse şeflik görevi için lise mezunu olma şartı arayabilir.

Soruda hangi kurumda çalıştığınızı belirtmemişsiniz.

Kurumunuzun görevde yükselme yönetmeliğine bakıp, 1999 yılında görevde olanlar için bir alt öğrenim düzeyi şartının aranıp aranmadığına dair bir hükme bakmalısınız. Eğer yok ise dava açtığınızda mahkeme yapılan atama işlemini iptal eder.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam